Η βαθμολογία δεν ψεύδεται ποτέ. Σε ένα πρωτάθλημα τεσσάρων κάθε αγωνιστική θα αποτυπώνει την κατάσταση των ομάδων και στον πίνακα θα φαίνεται όχι μόνο η ποσοτική, αλλά και η ποιοτική διαφορά των διεκδικητών του τίτλου.

Με το πέρας της πέμπτης αγωνιστικής της Super League, μία ομάδα είναι μόνη πρώτη. Ο ΠΑΟΚ επιβεβαιώνει τον τίτλο του πρωταθλητής Ελλάδος, όχι λόγο αύρας μόνο, αλλά και αγωνιστικής απόδοσης. Απέναντι στο Βόλο έκανε επίδειξη δύναμης. Παρότι δεν είχε καλό ξεκίνημα, κατάφερε να αντισταθεί στο επιθετικό ξεκίνημα των γηπεδούχων, αλλά και να γυρίσει υπέρ του την ψυχολογία μέσα σε λίγα λεπτά. Από την επέμβαση του Κοτάρσκι στο πέναλτι του Άλτμαν, στο προβάδισμα με τον Σβαμπ.

Εξέλιξη ενός αγώνα που «μιλάει». Ο «Δικέφαλος του Βορρά» δείχνει ατάραχος σε οποιαδήποτε κατάσταση σε βάρος του και αυτό είναι σοβαρό προσόν έναντι των ανταγωνιστών. Διότι ψυχραιμία δεν είχε ούτε ο Ολυμπιακός απέναντι στον Άρη, ούτε η ΑΕΚ απέναντι στην Καλλιθέα. Οι παίκτες του Ράζβαν Λουτσέσκου πάνε πια στον αυτόματο, υπάρχει σαφώς περιθώριο βελτίωσης και σίγουρα ο Ρουμάνος προπονητής γνωρίζει πρώτος πάνω σε ποιους τομείς πρέπει να εστιάσει.

Την ευκαιρία να του βάλει κάποιου είδους πίεση όσο είναι ακόμη νωρίς «κλώτσησε» η Ένωση. Όχι ότι είχε εύκολο έργο απέναντι στην Καλλιθέα. Ωστόσο αυτοί οι αγώνες της στέρησαν πέρυσι το πρωτάθλημα. Πόσο μάλλον τώρα που δεν έχει εκείνη τον τίτλο, αλλά πρέπει να τον κυνηγήσει. Αρκετές αδυναμίες της παραμένουν εκεί, δεν έχουν διορθωθεί ακόμη και όσο αυτό το θέμα είναι άλυτο, τόσο δεν θα μπορεί να παίρνει αυτό που θέλει από τις μικρομεσαίες ομάδες της λίγκας. Όπως έγινε με τους νεοφώτιστους που ήταν αναποτελεσματική και απειλήθηκε αρκετά.

Ο επόμενος σε βαθμολογική θέση Ολυμπιακός δεν πήρε το μάθημά του από την εντός έδρας ισοπαλία με τον Παναιτωλικό. «Πετάξαμε ένα ημίχρονο», είπε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και σωστά αφού το 2-0 στο «Κλ. Βικελίδης» δύσκολα μπορούσε να ανατραπεί. Ανησυχητικό μεν, όχι καταστροφικό δε αφού η ομάδα του Ισπανού «χτίζεται» ακόμα, ενώ με τον καιρό βάζει στοιχεία που δεν θα τον φέρνουν σε αντίστοιχες καταστάσεις όπως αυτή στη Θεσσαλονίκη.

Τέλος ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε ξανά. Το γεγονός όμως ότι βρήκε λύσεις είναι ένα θετικό προμήνυμα. Όπως ο αιώνιος αντίπαλος, έτσι και το «τριφύλλι» έχει το ελαφρυντικό του νέου προπονητή. Φυσιολογικές ως ένα σημείο οι απώλειες βαθμών με τους μικρούς, ο χρόνος ωστόσο μόνο καλύτερη θα κάνει την ομάδα του Ουρουγουανού. Οι υποχρεώσεις στο Conference League περισσότερο θα σκληραγωγήσουν το σύνολο, παρά θα του βάλουν εμπόδια μέσα στη σεζόν.

Πηγή φωτό: Argiris Makris InTime

Facebook Comments