Το Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας ανακοινώνει την επιστροφή του θεσμού των Business Days για 12η συνεχόμενη χρονιά. Πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία για νέους επαγγελματίες, αποφοίτους και φοιτητές έως 30 ετών να έρθουν σε άμεση επαφή με κορυφαίες ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις, αποκτώντας πολύτιμες εμπειρίες και επαγγελματικές ευκαιρίες.

Κατά τη διάρκεια ενός Business Days οι συμμετέχοντες ενημερώνονται εις βάθος για τις δραστηριότητες της εταιρείας καθώς και για τις ανάγκες στελέχωσής της και δικτυώνονται με τα στελέχη της.

Φέτος, ο  θεσμός των Business Days υποστηρίζεται από περισσότερες από 50 εταιρείες, σημειώνοντας νέο ρεκόρ συμμετοχών. Από την έναρξή του το 2013, ο θεσμός έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη και τη στήριξη της επιχειρηματικής κοινότητας, αποτελώντας πλέον αναπόσπαστο μέρος της διασύνδεσης νέων ταλέντων με τον επιχειρηματικό κόσμο.

Η διεξαγωγή των Business Days γίνεται είτε δια ζώσης, με φυσική παρουσία στις εγκαταστάσεις των επιχειρήσεων είτε ψηφιακά με μορφή webinars, δίνοντας τη δυνατότητα παρακολούθησης από νέους σε όλη την Ελλάδα. Ορισμένες εταιρείες επιλέγουν και το υβριδικό μοντέλο (δια ζώσης + virtual), συνδυάζοντας τις φυσικές και ψηφιακές παρουσιάσεις.

Εγγραφές και Διεξαγωγή

Οι εγγραφές για τα Business Days 2024 είναι δωρεάν μέσω της νέας σύγχρονης πλατφόρμας του θεσμού www.businessdays.gr και θα πραγματοποιηθούν από τις 7 έως τις 21 Οκτωβρίου 2024, ενώ οι δράσεις θα διεξαχθούν από τις 4 Νοεμβρίου 2024 έως τις 31 Ιανουαρίου 2025, κατά τις εργάσιμες ημέρες.

Σε ποιους απευθύνεται;

  • Μεταπτυχιακούς, αποφοίτους και επαγγελματίες, έως 30 ετών, που αναζητούν το πρώτο ή το επόμενο επαγγελματικό τους βήμα
  • Φοιτητές που αναζητούν πρακτική άσκηση
  • Φοιτητές που δεν είναι ακόμα στο στάδιο αναζήτησης εργασίας ή πρακτικής άσκησης, αλλά επιθυμούν να γνωρίσουν σημαντικές επιχειρήσεις εκ των έσω

Με ποιο εκπαιδευτικό υπόβαθρο;

  • Μηχανικών
  • Πληροφορικής
  • Οικονομικών Σχολών
  • Θετικών Επιστημών (κυρίως Χημικούς, Φυσικούς, Μαθηματικούς)
  • Άλλες, όπως Τεχνολόγων Τροφίμων, Νομική, Ιχθυοκαλλιέργειας κτλ.

Εταιρείες που διοργανώνουν Business Day

Μεταξύ των επιχειρήσεων που θα υποστηρίξουν τον θεσμό φέτος συγκαταλέγονται ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες από ποικίλους κλάδους, ενισχύοντας την ποικιλία και την ποιότητα των εμπειριών που προσφέρονται στους συμμετέχοντες.

Οι εταιρείες που θα συμμετάσχουν είναι:

ΛΙΣΤΑ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Γιατί να συμμετάσχετε στα Business Days:

  • Θα ζήσετε τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσετε εταιρείες εκ των έσω και να θέσετε τις ερωτήσεις σας στα στελέχη τους και, πολλές φορές, στον/στην Διευθύνοντα Σύμβουλο / Διευθύνουσα Σύμβουλο.
  • Θα λάβετε βαθιά γνώση για το πώς λειτουργούν τα διάφορα τμήματα της εταιρείας από τους διευθυντές των τμημάτων.
  • Αν τυχαίνει τον καιρό που θα πραγματοποιηθεί το Business Day η εταιρεία να αναζητά προσωπικό, θα ενημερωθείτε για τις ανοιχτές θέσεις εργασίας και θα μπορείτε να κάνετε αίτηση. Η συμμετοχή σας στο Business Day σίγουρα θα μετρήσει θετικά.
  • Θα ενημερωθείτε από τα στελέχη του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού για τις διαδικασίες επιλογής, τα προσόντα που αναζητά η εταιρεία από τα μελλοντικά στελέχη της και πώς να δομήσετε το ιδανικό βιογραφικό για τη συγκεκριμένη εταιρεία.
  • Το βιογραφικό σας θα σταλεί, εφόσον το επιθυμείτε, στις επιχειρήσεις που θα επιλέξετε.
  • Μπορείτε να προσθέσετε την παρακολούθηση του ή των Business Days στο βιογραφικό σας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν δωρεάν συμμετοχή ηλεκτρονικά στα Business Days μέχρι τις 21 Οκτωβρίου στο www.business-days.gr .

Τα Business Days διοργανώνονται από το Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας, που τελεί υπό την αιγίδα του Ερευνητικού Κέντρου Στρατηγικής Διοίκησης των Επιχειρήσεων και Επιχειρηματικότητας, ΝΠΙΔ Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, το οποίο ιδρύθηκε από τον π. καθηγητή της ΑΣΟΕΕ, κύριο Ιορδάνη Λαδόπουλο.

Facebook Comments