Για ακόμη μία αγωνιστική, την έβδομη της Super League, είδαμε κάποιον ή κάποιους από τους τέσσερις μεγάλους να χάνουν βαθμούς. Η πιο τρανταχτή γκέλα από όλες ήταν αυτή της ΑΕΚ, που δεν άντεξε περισσότερο από μία εβδομάδα στην κορυφή της βαθμολογίας. Κάπως έτσι θα προχωρήσουν στο φετινό πρωτάθλημα οπότε καλό θα είναι να το συνηθίσουν και να βγουν πιο δυνατοί από αυτό.


Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα «έπεσε» από την πρώτη θέση, αφού δεν έδεσε τη νίκη επί του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι της Νέας Φιλαδέλφειας, με τρίποντο στο Αγρίνιο. Αντιθέτως ηττήθηκε και φανέρωσε σε τρίτο παιχνίδι με μικρομεσαίο αντίπαλο τις αδυναμίες της. Ένα αποτέλεσμα που την προσγείωσε απότομα, με δεδομένο ότι στον αγώνα με το «τριφύλλι» ναι μεν άξιζε να επικρατήσει, είχε όμως διαστήματα που προβλημάτισε και θα έπρεπε να έχει δουλέψει σε αυτά ο Αργεντινός τεχνικός. Αμυντικά κενά και αναποτελεσματικότητα στην επίθεση της στοίχισαν την τρίτη απώλεια βαθμών.


Αρκετή ουσία, καθόλου θέαμα και γκολ στο ΟΑΚΑ και το ντέρμπι των «αιωνίων». Ο μεν Παναθηναϊκός προσπάθησε να βγάλει κάτι θετικό, μια αντίδραση ύστερα από ένα σερί πολλών μέτριων εμφανίσεων. Έκανε ένα καλό πρώτο ημίχρονο, ωστόσο σταμάτησε εκεί και επιχείρησε περισσότερο να αποφύγει την ήττα. Ο δε Ολυμπιακός ήρθε με φόρα από τη νίκη επί της Μπράγκα, δεν κατάφερε όμως να εκμεταλλευθεί την αγωνιστική κατάσταση του αντιπάλου και να φύγει με το διπλό. Αμφότεροι έδειξαν ότι έχουν πολλά να φτιάξουν για να πιάσουν την επιθυμητή απόδοση. Απώλειες βαθμών θα έρθουν ξανά, πρέπει όμως να τις διαχειριστούν και να τις περιορίσουν στο μέγιστο βαθμό.

Από τις τρεις διαδοχικές ήττες συνήλθε ο ΠΑΟΚ και παρότι άργησε να σκοράρει απέναντι στον Λεβαδειακό, στο τέλος επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα. Δύσκολη νίκη, σημαντική για την πληγωμένη ψυχολογία της ομάδας. Το πρόβλημα στο γκολ λύθηκε και ο «Δικέφαλος του Βορρά» πήρε μεγάλη αγωνιστική ανάσα ενόψει και της διακοπής για τους αγώνες των εθνικών ομάδων. Είναι ο πρωταθλητής και φυσιολογικά ξέρει πώς να διαχειριστεί μία περίοδο κρίσης. Εφόσον την ξεπεράσει άμεσα θα εμφανιστεί ακόμη καλύτερος στο άμεσο μέλλον.

Πηγή φωτό: Argiris Makris InTime

Facebook Comments