Επαναλαμβάνει τη θετική της άποψη για τις ελληνικές τράπεζες η Citigroup σε νέα εκτενέστατη ανάλυση της για τον κλάδο, σημειώνοντας πως η κερδοφορία ήταν ισχυρή τα τελευταία τρίμηνα υποστηριζόμενη από την επέκταση του περιθωρίου από τις αυξήσεις επιτοκίων, την αξιοπρεπή αύξηση των δανείων, την ισχυρή δυναμική των προμηθειών, το συγκρατημένο κόστος κινδύνου και τις συγκρατημένες λειτουργικές δαπάνες.

Ενώ οι προοπτικές για την κερδοφορία εμφανίζουν πλέον προκλήσεις καθώς τα επιτόκια μειώνονται, ο αντίκτυπος μετριάζεται από τις ενέργειες των διοικήσεων και τις καλές συμπεριφορές beta καταθέσεων και τη μέτρια στροφή προς τις προθεσμιακές καταθέσεις. Θεωρεί τις ελληνικές τράπεζες φθηνές τόσο σε όρους P/BV έναντι ROE όσο και σε όρους P/E, όπως επισημαίνει, και τηρεί αξιολόγηση buy σε όλες.

Έτσι, δίνει τιμή στόχο για την Εθνική Τράπεζα τα 9,45 ευρώ από 8,85 ευρώ πριν, για την Alpha Bank διατηρεί την τιμή στόχο στα 2,4 ευρώ, για την Eurobank ξεκινά εκ νέου κάλυψη με τιμή-στόχο τα 2,30 ευρώ και για την Τράπεζα Πειραιώς διατηρεί την τιμή-στόχο στα 5,20 ευρώ.

Για την Alpha Bank, σε αυτό το βασικό σενάριο, το περιθώριο ανόδου τοποθετείται στο 62%, για την Eurobank στο 18%, για την Εθνική στο 27% και για την Πειραιώς στο 41%.

Σε bullish σενάριο η τιμή στόχος για την Εθνική Τράπεζα είναι τα 11,3 ευρώ με άνοδο 52%, για την Alpha Bank διατηρεί τα 2,9 ευρώ με άνοδο 96%, για την Eurobank τα 2,75 ευρώ με άνοδο 41% και για την Τράπεζα Πειραιώς τα 6,3 ευρώ με άνοδο 70%.

Όπως τονίζει, οι ελληνικές τράπεζες αποτιμώνται ελκυστικά σε όρους P/TBV σε σχέση με τις προβλέψεις ROTE έναντι των ευρωπαϊκών τραπεζών, ενώ διαπραγματεύονται επίσης με χαμηλότερα P/E από τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές και τις τράπεζες σε κεντρικής και ανατολική Ευρώπης και Αυστρία.

Κούρταλη Ελευθερία

Facebook Comments