Ανομοιογενής εικόνα στις ασιατικές αγορές εν μέσω αβεβαιότητας για τους δασμούς

2 λεπτά ανάγνωση
27 Ιουνίου 2025

Μεικτά πρόσημα καταγράφουν οι ασιατικές αγορές την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί μετά τις δηλώσεις της εκπροσώπου του Λευκού Οίκου, Κάρολαιν Λέβιτ, η οποία υποβάθμισε τις προσδοκίες για πρόοδο στις εμπορικές διαπραγματεύσεις, προκαλώντας νέες ανησυχίες για το παγκόσμιο εμπόριο.

Ο δείκτης Nikkei 225 ενισχύεται κατά 1,38%, σκαρφαλώνοντας στις 40.142 μονάδες, για πρώτη φορά μετά από έξι μήνες, ενώ ο Topix καταγράφει άνοδο 1,22%. Παράλληλα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή στο Τόκιο (εκτός τροφίμων και καυσίμων) αυξήθηκε κατά 3,1% σε ετήσια βάση τον Ιούνιο, χαμηλότερα των εκτιμήσεων.

Αντίθετα, στη Νότια Κορέα ο Kospi σημειώνει πτώση 1,20%, ενώ ο Kosdaq χάνει 1,18%. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 υποχωρεί οριακά κατά 0,11%, δείχνοντας σταθεροποίηση μετά την έντονη μεταβλητότητα των τελευταίων ημερών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Fake News: Στο προσκήνιο η μάχη για την αλήθεια – Ισχυρό μήνυμα από τη Νέα Σμύρνη

Με μεγάλη επιτυχία και εντυπωσιακή συμμετοχή πολιτών πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με τίτλο

Κ. Μητσοτάκης: Fuel Pass, επιδότηση diesel και εκπτώσεις στα ακτοπλοϊκά – Τα 4 μέτρα στήριξης

Δέσμη τεσσάρων στοχευμένων μέτρων οικονομικής στήριξης της κοινωνίας για Απρίλιο και Μάιο,

Ηλεκτρικό σοκ στην Ευρώπη: Εκτίναξη 74% στη χονδρική τιμή ρεύματος

Νέα έξαρση καταγράφει η ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη.