Τετάρτη, 04 Φεβρουαρίου

“Αυτός που θα άλλαζε την Ελλάδα… βλέπει τον πατέρα του να καλείται να πληρώσει €12 εκατ. σε φόρους μετά από απόφαση του ΣτΕ”

3 λεπτά ανάγνωση
16 Ιουλίου 2025

Ο Θεόδωρος Κασσελάκης, πατέρας του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και επικεφαλής του Κινήματος Δημοκρατίας, Στέφανου Κασσελάκη, υπέστη οριστική ήττα στο Συμβούλιο της Επικρατείας, με αποτέλεσμα να καλείται να καταβάλει φόρους ύψους €4.016.269, οι οποίοι –μετά από προσαυξήσεις δύο δεκαετιών– ξεπερνούν πλέον τα €12 εκατομμύρια.

Η υπόθεση εκδικάστηκε από το ΣΤ’ Τμήμα του ΣτΕ, υπό την προεδρία του αντιπροέδρου Ιωάννη Γράβαρη, με εισηγήτρια τη σύμβουλο Επικρατείας Βαρβάρα Ραυτοπούλου. Η κρίσιμη απόφαση με αριθμό 1355/2025 εκδόθηκε από την επταμελή σύνθεση, η οποία απέρριψε κατά πλειοψηφία (3-2) την αίτηση του κ. Κασσελάκη. Υπενθυμίζεται πως οι δύο πάρεδροι δεν διαθέτουν δικαίωμα ψήφου, στοιχείο που ενισχύει το πολιτικό και θεσμικό βάρος της απόφασης.

Η δικαστική αυτή εξέλιξη ρίχνει βαριά σκιά πάνω στον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος εμφανίστηκε ως ο εκφραστής της “νέας πολιτικής” με σύνθημα την αλλαγή της Ελλάδας, αλλά πλέον βλέπει το οικογενειακό του περιβάλλον να εμπλέκεται σε υπόθεση πολυετούς φορολογικής εκκρεμότητας και δυσβάσταχτων χρεών προς το Δημόσιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όταν η βλακεία ξεπερνά κάθε φαντασία και οδηγεί σε τραγωδίες

(…όπως στο εργοστάσιο των Τρικάλων) … Εισαγωγή Κορνήλιος Καστοριάδης (φιλόσοφος παγκοσμίου κύρους

Στις 13/2 ξεκινά το 38th Thessaloniki Insurance Conference 2026 (THINC)

Η Innovation Media, το insuranceforum.gr και το περιοδικό The Insurer ετοιμάζονται να

Ά. Πορτοσάλτε για Α. Σαμαρά: «Το πείσμα προς τον Μητσοτάκη μην τον οδηγεί σε δηλώσεις που ξεφεύγουν»

Οι συνεχείς δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά δείχνουν ότι το προσωπικό πείσμα υπερισχύει