Γ. Κύρτσος: «Καταστροφή για τη χώρα μια τρίτη 4ετία Μητσοτάκη»

3 λεπτά ανάγνωση
23 Ιανουαρίου 2026
Please go to your Post editor » Post Settings » Post Formats tab below your editor to enter video URL.

Ο Γιώργος Κύρτσος, στην προσπάθειά του να επανέλθει στον δημόσιο διάλογο, καταφεύγει ξανά στη ρητορική της υπερβολής και της ηθικής καταγγελίας, χωρίς στοιχεία και χωρίς αυτοκριτική.

Η εικόνα του «θεματοφύλακα του Κράτους Δικαίου» που επιχειρεί να προβάλει, δεν συμβαδίζει με τη δική του πολιτική διαδρομή, ούτε με τις επιλογές που ο ίδιος υπηρέτησε επί χρόνια στο ευρωπαϊκό και εγχώριο πολιτικό σύστημα.

Αντί για σοβαρή πολιτική κριτική, επιλέγει γενικεύσεις, βαριές κατηγορίες και εύκολα συνθήματα, εργαλειοποιώντας ζητήματα θεσμών για προσωπική πολιτική επιβίωση. Το αποτέλεσμα δεν είναι η υπεράσπιση της δημοκρατίας, αλλά η υποβάθμιση της δημόσιας συζήτησης, με λόγο που περισσότερο θυμίζει πικρία αποστασιοποιημένου παρατηρητή παρά υπεύθυνη πολιτική παρέμβαση.

Αν κάτι υπονομεύει την εμπιστοσύνη στους θεσμούς, δεν είναι η αντιπαράθεση αυτή καθαυτή, αλλά η ανεύθυνη χρήση της, χωρίς τεκμήρια, χωρίς προτάσεις και χωρίς συνέπεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευρώ: Προς τη χειρότερη επίδοση διετίας – Πτώση έως 1,13 δολάρια

Το ευρώ βρίσκεται σε τροχιά σημαντικής υποχώρησης, καταγράφοντας τη χειρότερη τριμηνιαία επίδοση

ΕΕ: €1,5 δισ. για την αμυντική βιομηχανία – Ενίσχυση παραγωγής και καινοτομίας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε το νέο πρόγραμμα EDIP, συνολικού ύψους 1,5 δισ.

ΕΥΔΑΠ: Αναβολή προγραμματισμένων εργασιών

Η ΕΥΔΑΠ αναβάλλει τις προγραμματισμένες εργασίες σε πέντε δήμους λόγω έκτακτων καιρικών