Το Ιράν διακόπτει την ανταλλαγή μηνυμάτων με τις ΗΠΑ

2 λεπτά ανάγνωση
1 Ιουνίου 2026

Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim μετέδωσε ότι η διαπραγματευτική ομάδα του Ιράν διακόπτει την ανταλλαγή μηνυμάτων με τις Ηνωμένες Πολιτείες μέσω των μεσολαβητών εξαιτίας των ισραηλινών επιθέσεων στον Λίβανο.

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν εξαιτίας της αύξησης των εντάσεων ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ιράν, την ώρα που οι δύο χώρες εμφανίζουν διάσταση απόψεων σχετικά με τους όρους μίας συμφωνίας που θα τερματίσει τον πόλεμο και μετά τις αμοιβαίες επιθέσεις κατά την διάρκεια του σαββατοκύριακου.

Στις 16.30 ώρα Ελλάδος, η τιμή του Brent, παραδόσεως Αυγούστου, αυξήθηκε κατά 4,92% στα 95,60 δολάρια/βαρέλι, αφού προηγουμένως ξεπέρασε για λίγη ώρα το +5%.

Ταυτόχρονα, το αμερικανικό West Texas, παραδόσεως Ιουλίου, αυξανόταν κατά 5,94% στα 92,55 δολάρια.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γεωπολιτικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή πυροδοτούν νέο ράλι στις τιμές του αργού

Ισχυρές ανοδικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές.

Χρυσός: Υποχωρεί υπό την πίεση δολαρίου και πετρελαίου

Πιέσεις δέχεται ο χρυσός στις διεθνείς αγορές.

Οι τιμές του πετρελαίου σε ελεύθερη πτώση – Το Brent οδεύει στη μεγαλύτερη μηνιαία βουτιά από το 2020

Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή.