Κ. Μητσοτάκης στην Πιερία: Περιοδεία με στόχο τη συσπείρωση της ΝΔ

6 λεπτά ανάγνωση
2 Οκτωβρίου 2026

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται σήμερα την Πιερία, με στόχο την προβολή του κυβερνητικού έργου και την ενίσχυση της συσπείρωσης της ΝΔ.

Η περιοχή έχει ιδιαίτερο πολιτικό βάρος, καθώς τα κόμματα δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας κατέγραψαν ισχυρά ποσοστά στις ευρωεκλογές του 2024.

Συγκεκριμένα, η Ελληνική Λύση ξεπέρασε το 14%, ενώ η ΝΙΚΗ έφτασε περίπου το 10%, ενισχύοντας τον ανταγωνισμό στον νομό.

Παράλληλα, η παρουσία της Φωνής Λογικής και τα σενάρια για κόμμα Σαμαρά προσθέτουν νέες παραμέτρους στους υπολογισμούς του κυβερνητικού επιτελείου.

Επαφές με πολίτες και τοπικούς φορείς

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τον Δήμο Πύδνας Κολινδρού, όπου η ΝΔ διατηρεί σημαντικές δυνάμεις, και διαδοχικές επισκέψεις στην Κατερίνη.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει σε εκδήλωση των υπουργείων Πολιτισμού και Περιβάλλοντος με επίκεντρο τον Όλυμπο και την UNESCO.

Στη συνέχεια, θα επισκεφθεί τη Μονή Αγίου Διονυσίου, το Πολιτιστικό Κέντρο Κατερίνης και το Μουσικό Σχολείο της πόλης.

Τέλος, το πρόγραμμα προβλέπει συνάντηση με πολίτες σε κεντρικό καφέ της Κατερίνης, με έμφαση στην άμεση επικοινωνία και στα τοπικά ζητήματα.

Έτσι, η περιοδεία συνδυάζει την παρουσίαση κυβερνητικών παρεμβάσεων με την καταγραφή προβλημάτων, ενόψει της προετοιμασίας για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Οι συζητήσεις για το ψηφοδέλτιο

Την ίδια ώρα, η ΝΔ εξετάζει τη σύνθεση των ψηφοδελτίων. Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, οι ανακοινώσεις νέων υποψηφίων θα καθυστερήσουν.

Παράλληλα, οι πληροφορίες προβλέπουν περιθώριο έως το τέλος του έτους για αποχώρηση αντιπεριφερειαρχών που επιδιώκουν θέση στα ψηφοδέλτια.

Στην Πιερία, οι συζητήσεις περιλαμβάνουν τη Σοφία Μαυρίδη, χωρίς οριστική απόφαση. Αντίστοιχα, το ρεπορτάζ παρουσιάζει ως προχωρημένη την υποψηφιότητα της Άννας Τζήκα.

Το ψηφοδέλτιο περιλαμβάνει έξι θέσεις, ενώ η ΝΔ διαθέτει σήμερα τρεις βουλευτές στον νομό.

Γ.Ε.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κ. Τσουκαλάς: «Ο Μητσοτάκης είναι φορολάγνος και φορομπήχτης»

Ο Κώστας Τσουκαλάς χαρακτηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη «φορολάγνο και φορομπήχτη», επιλέγοντας την

Κ. Μητσοτάκης: Μήνυμα στη ΝΔ για κοινή γραμμή και τέλος στις προσωπικές στρατηγικές

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση και τη ΝΔ.

Κ. Μητσοτάκης: Τέσσερις παρεμβάσεις για καύσιμα και οφειλές – Στα 20 λεπτά η έκπτωση στο diesel

Τέσσερα νέα μέτρα για τα καύσιμα και τις οφειλές ανακοίνωσε ο Κυριάκος