Τα πρακτικά της Fed τα οποία δημοσιεύτηκαν χθες, επιβεβαίωσαν με κάθε τρόπο τον απόλυτο έλεγχο των αγορών σε κάθε είδους απόφαση που αφορά στη νομισματική πολιτική.

Το γενικότερο μήνυμα των πρακτικών της Fed ήταν ότι υπάρχει μια παραδοχή ότι οι μεταβολές που έχουν παρατηρηθεί στις αγορές μετοχών και εμπορευμάτων έχουν διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην απόφαση της Fed να μεταθέσει την ημερομηνία αύξησης των επιτοκίων.

Τα μέλη της FOMC είναι διχασμένα μεταξύ αυτών που πιστεύουν στη δυναμική της αμερικανικής οικονομίας και μεταξύ αυτών που θεωρούν ότι ο πληθωρισμός και η παγκόσμια οικονομία, αποτελούν σημαντικά προβλήματα για την αμερικανική οικονομία. Η δημοσίευση των πρακτικών πυροδότησε ένα νέο ράλι σε όλα τα risk assets.

  • Όλα τα νομίσματα κινήθηκαν ανοδικά έναντι του δολαρίου.
  • Ο δείκτης των ασιατικών νομισμάτων έχει ενισχυθεί σε οκτώ από τις εννέα τελευταίες συνεδριάσεις, πραγματοποιώντας το καλύτερο ράλι από το Μάιο του 2009.
  • Η Wall Street διέσπασε ανοδικά την πλάγια τάση και πλέον φλερτάρει με την ολική ανατροπή. Απομένουν μόνο οι ΚΜΟ 200 ημερών.
  • Το πετρέλαιο πέρασε δυναμικά πάνω από τα $50,00 την ώρα που ο χρυσός αν και κινήθηκε έντονα ανοδικά τελικά υποχώρησε λίγο χαμηλότερα.
  • Οι ειδήσεις που θα βγαίνουν από τη Σύνοδο του ΔΝΤ στο Περού, είναι οι σημαντικότερες ανακοινώσεις για την ημέρα.

Ανάλυση αγοράς

S&P 500 – Άνοιγμα: 1.987 Υψηλό: 2.008 Χαμηλό: 1.970 Κλείσιμο: 2.005

09 10 15 spx

Ο αμερικανικός δείκτης κινείται εκ νέου ανοδικά έχοντας ήδη σημειώσει πέντε ανοδικές συνεδριάσεις σε σύνολο έξι και έχει διασπάσει οριακά την πλάγια τάση της τελευταίας περιόδου αναταραχών. Πλέον απομένει μόνο η δοκιμασία του ΚΜΟ για να επιστρέψουμε σε νέες πιέσεις ή στα ιστορικά υψηλά. Για την ώρα, όσο η άνοδος συνεχίζεται τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες για ανατροπή της πτωτικής τάσης. Παρόλα αυτά, υπάρχουν κάποιες ενδείξεις τις οποίες έχουμε παρουσιάσει όλο αυτό το διάστημα που θα μπορούσαν να συνεχίσουν να στηρίζουν το σενάριο για χαμηλότερα επίπεδα. Μετά από ένα ισχυρό βραχυπρόθεσμο ράλι, οι ενδείξεις από τους δείκτες RSI, ROC, Vol. βρίσκονται σε ακραία επίπεδα και ενόψει της αντίστασης του ΚΜΟ 200 ημερών, δεν θα επιχειρούσαμε κάποια προσπάθεια για αγορές.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

2.000                   2.020
1.990                   2.030
1.982                   2.038
1.974                   2.045

Facebook Comments