Διαπραγματευτικό όπλο για την κυβέρνηση η έκθεση του ΔΝΤ, εκτιμά ο Φ.Κουβέλης

3 λεπτά ανάγνωση
8 Ιουνίου 2013

Διαπραγματευτικό όπλο για την κυβέρνηση θεωρεί με δήλωσή του στη Realnews ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ την έκθεση του ΔΝΤ. Ο κ Κουβέλης σημειώνει πως “από τη στιγμή που οι δανειστές μας παραδέχονται -για δικούς τους λόγους- το λάθος τους, είναι προφανές ότι πρέπει να γίνου διορθώσεις”.

Ζητά μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και κανένα πρόσθετο μέτρο για μισθωτούς και συνταξιούχους.

Τονίζει πως “η σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας μπορεί και πρέπει να οδηγήσει σε αναπτυξιακά μέτρα, προκειμένου να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να κινηθεί η αγορά. Στην κατεύθυνση αυτή, η χώρα μας πρέπει να αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τόσο για την ανάπτυξη όσο και για την αντιμετώπιση της ανεργίας”.

Πάντως, σημειώνει ότι ενόψει και των ευρωεκλογών, οι προοδευτικές δυνάμεις πρέπει να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συμμαχίες και προϋποθέσεις για να αντιμετωπιστούν οι συντηρητικές πολιτικές που εφαρμόζονται.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η σκιά του χρέους πάνω από τις αναπτυγμένες οικονομίες – Αρκεί ένα μικρό έναυσμα ώστε να ξεσπάσει παγκόσμιο τσουνάμι

Ιστορικά, οι κρίσεις χρέους αποτελούσαν κυρίως πρόβλημα των αδύναμων ή φτωχότερων χωρών.

Goldman Sachs και Morgan Stanley προειδοποιούν για πτώση 20% στις αγορές μετά το ράλι της Τεχνητής Νοημοσύνης

Μήνυμα συγκράτησης έστειλαν οι διευθύνοντες σύμβουλοι της Goldman Sachs και της Morgan

Οι ΗΠΑ στο χείλος της υπερχρέωσης – Το ΔΝΤ “βλέπει” τις ΗΠΑ να ξεπερνούν Ελλάδα και Ιταλία

Η μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη φαίνεται να βρίσκεται σε ένα από τα