H επανεμφάνιση αγοραστών βελτίωσε τις τιμές των ελληνικών ομολόγων

2 λεπτά ανάγνωση
1 Φεβρουαρίου 2016

H επανεμφάνιση αγοραστών μετά από αρκετά μεγάλο διάστημα απουσίας, βελτίωσε σήμερα τις τιμές των ελληνικών ομολόγων. Ετσι το spread (διαφορά απόδοσης δεκαετούς ελληνικού ομολόγου με το αντίστοιχο γερμανικό) υποχώρησε στις 892 μονάδες βάσης από 909 μονάδες βάσης που είχε κλείσει την τελευταία εργάσιμη συνεδρίαση του Ιανουαρίου.

Η τιμή του 2ετούς ομολόγου ενισχύθηκε σήμερα στα 89,70 λεπτά του ευρώ από 86,70 λεπτά που ήταν η αντίστοιχη τιμή της Παρασκευής ενώ η σημερινή απόδοση υποχώρησε στο 11,40% από 12,95% της προηγούμενης συνεδρίασης. Το 3ετές ομόλογο εμφάνισε σήμερα απόδοση 11,10% από 11,50% την προηγούμενη Παρασκευή, ενώ η σημερινή τιμή του 3ετούς ομολογου ανήλθε στα 83,50 λεπτά του ευρώ από 82,70 λεπτά του ευρώ που ήταν η τιμή στις 29 Ιανουαρίου 2016.

Το 10ετές κρατικό ομόλογο καταγράφει σήμερα τιμή στα 63,80 λεπτά του ευρώ από 63,10 λεπτά την περασμένη Παρασκευή, ενώ η σημερινή απόδοση διαμορφώνεταιστο 9,25% από 9,40% στο τέλος του πρώτου μήνα του νέου έτους.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ομόλογα: Πάνω από $2,5 τρισ. “εξαϋλώθηκαν” λόγω του πολέμου στο Ιράν

Ισχυρούς τριγμούς καταγράφει η παγκόσμια αγορά ομολόγων, με τις απώλειες να ξεπερνούν

UBS: Ευκαιρίες στα ελληνικά ομόλογα παρά την γεωπολιτική ένταση

Η κλιμάκωση της γεωπολιτικής έντασης στη Μέση Ανατολή έχει αυξήσει την αβεβαιότητα

Ομόλογα: Ανοδικές πιέσεις στις αποδόσεις ενόψει DBRS – Στο μικροσκόπιο πληθωρισμός και κρίση στη Μέση Ανατολή

Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των ομολόγων στην Ευρωζώνη και στην Ελλάδα.