Τσακαλώτος: Να καταλάβει το ΔΝΤ ότι είμαστε ευρωπαϊκή χώρα

4 λεπτά ανάγνωση
21 Φεβρουαρίου 2016

Μήνυμα προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στέλνει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος με συνέντευξή του. «Το Ταμείο πρέπει να καταλάβει ότι είμαστε μια ευρωπαϊκή χώρα που έχει αναφορές στα ευρωπαϊκά κεκτημένα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος, μιλώντας στην εφημερίδα Realnews.

Ο υπουργός Οικονομικών σημειώνει ότι «η βάση της συζήτησης δεν μπορεί να είναι άλλη από τα συμφωνηθέντα του καλοκαιριού» και τονίζει ότι «δεν μπορεί να ζητούνται νέα δημοσιονομικά μέτρα, όταν η οικονομία, αλλά και τα έσοδα έχουν πάει καλύτερα από τις προβλέψεις που είχαμε το καλοκαίρι. Ούτε μπορούμε να κόψουμε τις τρέχουσες συντάξεις, όταν έχουν υποστεί τόσες περικοπές τα τελευταία χρόνια και συμβάλλουν τόσο στο γενικότερο οικογενειακό εισόδημα».

Ο κ. Τσακαλώτος ακόμη σημειώνει ότι η αλληλεγγύη που έχουμε δείξει ως χώρα στο προσφυγικό «πρέπει να επιβραβευτεί και όχι να προκαλεί περαίτερω προβλήματα».

Επιτίθεται ακόμη στον αρχηγό της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο κατηγορεί ότι «παλινδρομεί συνεχώς μεταξύ δεξιού λαϊκισμού και αντικοινωνικού νεοφιλελευθερισμού και μάλιστα με φτωχή επιχειρηματολογία».

Χαρακτηρίζει, τέλος, «όνειρα της αντιπολίτευσης και παιχνίδια τακτικής» τα περί οικουμενικής κυβέρνησης.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κ. Βελόπουλος: «Είναι αντιφατικό να φτωχεύουν οι Έλληνες και να πλουτίζουν οι πολιτικοί»

Ο Κυριάκος Βελόπουλος, δηλώνει πως «είναι αντιφατικό να φτωχεύουν οι Έλληνες και

Στροφή σε κοινωνική ατζέντα και μεταρρυθμίσεις απέναντι στην πολιτική αστάθεια της αντιπολίτευσης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να δώσει έμφαση σε κοινωνικές παρεμβάσεις, επενδύσεις και

Νέα ανησυχία στις αγορές για πληθωρισμό και επιτόκια από Fed και ΕΚΤ

Έντονος προβληματισμός επιστρέφει στις διεθνείς αγορές.