Σε χαμηλό ενός έτους ο ευρωπαϊκός ΡΜΙ

2 λεπτά ανάγνωση
3 Μαρτίου 2016

Ο χειρότερος μήνα του τελευταίου έτους αποδείχθηκε ο Φεβρουάριος για τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, κλιμακώνοντας τις πιέσεις προς την ΕΚΤ για την ανάληψη νέας δράσης.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης ΡΜΙ της Markit υποχώρησε στις 53 μονάδες έναντι 53,6 μονάδων τον Ιανουάριο, σημειώνοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές του 2015.

«Η επιβράδυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και η χαλάρωση στον ρυθμό δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας υποδηλώνουν ότι η ευρωπαϊκή ανάκαμψη χάνει το μομέντουμ των τελευταίων μηνών» σχολίασε ο Κρις Ουίλιαμσον, επικεφαλής αναλυτής της Markit.

Tα συγκεκριμένα στοιχεία έρχονται μόλις λίγες ημέρες πριν τη συνεδρίαση της ΕΚΤ, γεγονός που μεγεθύνει τις πιθανότητες λήψης πρόσθετων νομισματικών μέτρων.  

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο 10,6% η ανεργία το α΄3μηνο

Σε 10,6% ανήλθε το ποσοστό ανεργίας το Α ́ τρίμηνο 2026 ανήλθε

Τεχνητή Νοημοσύνη: Η κινητήρια δύναμη της ανάπτυξης, αλλά και μια πρόκληση για την ασφάλεια των επιχειρήσεων

Η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) εξελίσσεται ταχύτατα από ένα εργαλείο παραγωγικότητας σε έναν

Αύξηση 3,2% του τζίρου στο λιανεμπόριο στο πρώτο τρίμηνο – Στα €17,1 δισ.

Ελαφρώς αυξητικές τάσεις, σε ρυθμούς παραπλήσιους του μέσου πληθωρισμού, εμφάνισε ο κύκλος