Εταίροι: Η βιωσιμότητα του χρέους συναρτάται με την προώθηση των μεταρρυθμίσεων

3 λεπτά ανάγνωση
4 Μαΐου 2016

Μήνυμα στην Αθήνα ότι η βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους της Ελλάδας συναρτάται με την προώθηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης αποστέλλουν οι εταίροι ενόψει του Eurogroup της 9ης Μαΐου.

Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί επισήμως για πρώτη φορά σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, στο έκτακτο Eurogroup στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης που δόθηκε σήμερα Τετάρτη στη δημοσιότητα.

Όπως ξεκαθαρίζεται ωστόσο, οι συζητήσεις θα καλύψουν τόσο μια συνολική δέσμη μεταρρυθμίσεων πολιτικής, όσο και τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους της Ελλάδας. «Και τα δύο στοιχεία πρέπει να συνυπάρχουν προκειμένου να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος και να αποδεσμευθεί περαιτέρω χρηματοδοτική στήριξη στην Ελλάδα», διαμηνύεται στην επίμαχη ανακοίνωση του Eurogroup.

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται τηλεδιάσκεψη της Ομάδας Εργασίας της Ευρωζώνης (EuroWorking Group) για το συνολικό πακέτο μέτρων και τον “εφεδρικό μηχανισμό”.
 

 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα Πειραιώς: Σε περιβάλλον αυξημένων προκλήσεων η παγκόσμια οικονομία

Με τη σύρραξη στη Μέση Ανατολή να μετρά ήδη τρεις εβδομάδες και,

Στα €2,4 δισ. οι ελληνικές εξαγωγές προς τις ΗΠΑ το 2025

Σχεδόν αμετάβλητη παρέμεινε το 2025 η αξία των ελληνικών εξαγωγών προς τις

Πόσο θα στοιχίσει στην ελληνική οικονομία ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή

Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να έχει σημαντικές επιπτώσεις για