Οι αγορές έχουν γίνειεξαιρετικά δύσκολες καθώς η ισχυρή εμπλοκή της Fed στη Wall Street έχει αυξήσει το χρόνο που χρειάζεται για να υπάρξει μια συγκεκριμένη κίνηση στις αγορές. Η συμπεριφορά της Wall Street κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων δείχνει ότι η Fed «παίζει» με τις τοποθετήσεις των επενδυτών πάνω σε πολύ κρίσιμα επίπεδα. Αυτό πρακτικά οδηγεί στη μείωση του αριθμού των ενεργών επενδυτών, με τον ίδιο σχεδόν τρόπο που θα γινόταν με ένα ξαφνικό κραχ.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρχουν πολύ ισχυρές αποκλίσεις μεταξύ σειράς τεχνικών και όχι μόνο δεικτών, αφού οι αγορές από τη Fed δε μπορούν να βελτιώσουν βασικούς δείκτες της αγοράς μετοχών. αυτό συμβαίνει γιατί η Fed αγοράζει συγκεκριμένα χαρτιά αυξημένης βαρύτητας. Πιο συγκεκριμένα, είναι ιδιαίτερα σπάνιο να βλέπουμε στο NYSE να υπάρχουν ενδείξεις ισχυρής αισιοδοξίας και στο Nasdaq ενδείξεις ισχυρής απαισιοδοξίας.

Χθες, ο NYSE είδε τις μετοχές που σημείωσαν νέα υψηλά 52 εβδομάδων να αυξάνονται, αλλά ο Nasdaq είδε τις μετοχές που σημείωσαν νέα χαμηλά 52 εβδομάδων να αυξάνονται. Η συνθήκη αυτή είναι εξαιρετικά σπάνια και έχει υπάρξει μόλις δυο φορές στο παρελθόν. Το 2001 και το 2008. Και στις δυο περιπτώσεις εμφανίστηκε στην πρώτη ισχυρή ανοδική αντίδραση πριν το κραχ.

Από την άλλη, θετικές ενδείξεις έχουμε από την αγορά των options καθώς η απαισιοδοξία έχει βρεθεί σε υπερβολικά υψηλά επίπεδα και αυτό αποτέλεσε την αφορμή για ισχυρούς πυθμένες τους προηγούμενους μήνες.

Σημαντικές εξελίξεις έχουμε και στα μέταλλα, με το χρυσό και το ασήμι να παρουσιάζουν πολύ ενδιαφέρουσα συμπεριφορά. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στον παρακάτω σύνδεσμο που ανεβάσαμε χθες στο MoneyReport.gr

Πως τοποθετούνται οι μεγάλοι παίκτες σε χρυσό και ασήμι;

Στο Forex, η άνοδος στο USDJPY δείχνει ότι θα είναι διορθωτική καθώς το παρακάτω γράφημα δείχνει ότι υπάρχει απόκλιση από την καμπύλη επιτοκίων. Κάτι ανάλογο δήλωσε σήμερα και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Abe, ενώ έδωσε και την «κόκκινη γραμμή» της παρέμβασης.

Στο πεδίο της νομισματικής πολιτικής, η συμφωνία μεταξύ των G20 για την ώρα μένει στα χαρτιά καθώς υπάρχει σοβαρή απόκλιση μεταξύ των κεντρικών τραπεζών, όπως φαίνεται παρακάτω.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η PBoC έχει κάνει πίσω στο QE. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι θα υπάρξει και νέα πτώση στις κινεζικές μετοχές, με την κατάλληλη αφρομή και το παρακάτω γράφημα της Franklin Templeton είναι κατατοπιστικό. Οι πρόσφατες απώλειες είναι συγκριτικά μικρότερες αλλά ακόμα και αν υποθέσουμε ότι υπάρχει πάτος, μια άνοδος ακολούθησε μετά από διπλό πυθμένα.

Trading Corner

Μπρος-πίσω από τον S&P 500 και αυτό αναμένεται ότι θα συνεχιστεί.

Facebook Comments