Τσακαλώτος: Είμαστε κοντά σε μία αρκετά καλή λύση

3 λεπτά ανάγνωση
20 Μαΐου 2016

Αισιόδοξος για το χρέος και το κλείσιμο της αξιολόγησης, αλλά χωρίς να είναι απόλυτα βέβαιος, εμφανίστηκε στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Όπως ανέφερε, «στο Eurogroup 24 Μαΐου θα κριθούν όλα… Πόσο καλή είναι η συμφωνία και τι λύση θα πάρουμε για το χρέος», αλλά «νομίζω είμαστε κοντά σε μία αρκετά καλή λύση».

Ο υπουργός Οικονομικών ομολόγησε ότι τα μέτρα πολυνομοσχεδίου είναι υφεσιακά, αλλά τόνισε ότι έχουν αναδιανεμητικό χαρακτήρα και παραδέχθηκε ότι ο μηχανισμός δημοσιονομικής διόρθωσης και η αυτόνομη γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων «δεν ήταν οι καλύτερες επιλογές» και για τον ίδιο, αλλά «ήταν υποχρεωτικό μέτρο», λόγω της έλλειψης εμπιστοσύνης των θεσμών στον πολιτικό κόσμο.

Για την αξιολόγηση ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «η συμφωνία έχει κλείσει κατά 99,9% με τους θεσμούς, είναι σχεδόν απίθανο να μην κλείσει».

«Μην ποντάρετε ότι θα πέσει η κυβέρνηση θα χάσετε όλα σας τα λεφτά» δήλωσε δε, απευθυνόμενος προς την αντιπολίτευση.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κίνα και οι προκλήσεις της βιώσιμης ανάπτυξης

Η Κίνα συνεχίζει να αναπτύσσεται, αλλά με σαφώς χαμηλότερους ρυθμούς σε σχέση

Η επικίνδυνη εμμονή του Τραμπ με τον Πάουελ – Το τέλος της Fed όπως την γνωρίζαμε;

Η τελευταία εξέλιξη σε μια μακροχρόνια προσπάθεια του Τραμπ  για μεγαλύτερο έλεγχο

Η Ελληνική οικονομία στο κατώφλι του 2026: Προκλήσεις, ευκαιρίες και τί σημαίνουν για τον πολίτη

Η ελληνική οικονομία εισέρχεται σε νέα φάση, καθώς έχει καταρτιστεί το Μεσοπρόθεσμο