O Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ευθεία επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν αξίζει να είναι πρωθυπουργός αυτής της χώρας», επέμεινε στο αίτημά του για εκλογές, έκανε άνοιγμα σε κάθε μεταρρυθμιστική δύναμη και υπογράμμισε ότι η χώρα χάνει σε μία διετία 21 δισεκατομμύρια ευρώ από την επιστροφή στην ύφεση.

«Τί είναι χειρότερο, ένας ψεύτης πρωθυπουργός που έχει συνείδηση της πραγματικότητας και την διαστρεβλώνει ή ένας αυταπατώμενος πρωθυπουργός που δεν αντιλαμβάνεται τί συμβαίνει. Ό,τι από τα δύο και αν ισχύει ο Αλέξης Τσίπρας δεν αξίζει να είναι πρωθυπουργός αυτής της χώρας», είπε εκ του βήματος της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καταλογίζοντας στον πρωθυπουργό ότι με «αντισυμβατική μαγκιά και ανέβηκε στην εξουσία πατώντας πάνω σε θεωρίες συνωμοσίας και απύθμενο λαϊκισμό και φέσωσε την χώρα».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε την κυβερνητική πλειοψηφία πως εκτός από «αυταπάτη, συνειδητή πολιτική απάτη» ήταν «μεθοδευμένη, πολυετής, κυνική και αδίστακτη, στην χειρότερη επιχείρηση εξαπάτησης των Ελλήνων». Σύμφωνα με τον Κ. Μητσοτάκη: «Θα περίμενε κανείς ότι η διάλυση της αυταπάτης θα συνοδευόταν από σεμνότητα και κάποιου είδους αυτογνωσία αλλά αντ’ αυτών συνεχίζεται η ακραία πολωτική δημαγωγία».

Ο Κ. Μητσοτάκης, επίσης, ανέφερε: «Η χώρα θα χάσει σε μία διετία 21 δισεκατομμύρια ευρώ από την επιστροφή στην ύφεση»…«Δεν θα χρειάζονταν τα επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα αν η Ελλάδα είχε παραμείνει στην τροχιά ανάπτυξης, οπότε και τα απαιτούμενα πλεονάσματα θα τα έφερνε η μεγέθυνση της οικονομίας και όχι τα επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα.» .

«Σαν τον Σίσυφο η ελληνική κοινωνία καλείται να σπρώξει πάλι τον βράχο της δημοσιονομικής προσαρμογής με μέτρα που αποτυπώνουν όχι μόνο την ιδεοληψία αλλά και την άγνοια για το πως λειτουργεί η οικονομία δυναμιτίζοντας κάθε προοπτική μείωσης της ανεργίας», σημείωσε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η εκτίμηση του είναι πως το νέο πολυνομοσχέδιο θα ωθήσει ακόμη περισσότερους Έλληνες στην παραοικονομία, πλήττοντας κυρίως τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα και στερώντας την χώρα από κάθε προοπτική ανάπτυξης.

Προς επίρρωση της εκτίμησής του παρέθεσε τα παρακάτω παραδείγματα:

– Ένας ελεύθερος επαγγελματίας με ετήσιο εισόδημα 24.000 ευρώ, μετά την καταβολή των εισφορών, του φόρου εισοδήματος και της προκαταβολής φόρου, καταλήγει με καθαρό εισόδημα 9.000 ευρώ – δηλαδή 754 ευρώ το μήνα.

– Ένας συνταξιούχος με ετήσιο εισόδημα περίπου 8000 ευρώ (494 κύρια σύνταξη και 173 ΕΚΑΣ) χάνει πάνω από το ένα τέταρτο των εισοδημάτων του ενώ και ένας νέος αγρότης, έγγαμος που μεγαλώνει δύο παιδιά, καλείται να πληρώσει 342 περισσότερα ευρώ σε φόρους και εισφορές.

«Τσακίζεται η μεσαία τάξη», είπε εμφατικά ο Κ. Μητσοτάκης, ενώ η κατοχή ακινήτων γίνεται «εφιάλτης» και «Η εργασία τιμωρείται και η ιδιοκτησία διώκεται».

«Για πρώτη φορά η χώρα αναλαμβάνει δεσμεύσεις που θα το πληρώσουν όχι μόνο οι επόμενες κυβερνήσεις αλλά και οι επόμενες γενιές, έχοντας μπει σε οικονομική, γεωπολιτική και στρατηγική καραντίνα», κατ πρόεδρος της ΝΔ, προσθέτοντας ότι στα μέτρα του 4ου μνημονίου αποτυπώνεται το έλλειμμα εμπιστοσύνης των εταίρων προς την παρούσα κυβέρνηση.

«Σήμερα ήρθε για τους Έλληνες η ώρα του λογαριασμού», κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «γιατί τα ψέματα, οι αυταπάτες, η ασχετοσύνη και η υποκρισία έχουν μεγάλο κόστος». 

Facebook Comments