Με σταθερό ρυθμό αυξήθηκε η βιομηχανική παραγωγή της Κίνας το Μάιο, αν και η αύξηση των επενδύσεων επιβραδύνθηκε καθώς η υποτονική ζήτηση και η πλεονάζουσα παραγωγική δυναμικότητα στην βιομηχανία συνέχισε να βαραίνει την δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Ειδικότερα,  η βιομηχανική παραγωγή της Κίνας αυξήθηκε κατά 6% το Μάιο σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, διατηρώντας τους ρυθμούς ανάπτυξης του Απριλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας.

Το μέγεθος ήταν σε ευθυγράμμιση με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων που έλαβαν μέρος σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal survey.
Οι λιανικές πωλήσεις σημείωσαν ελαφρώς μικρότερη αύξηση των εκτιμήσεων κατά 10% το Μάιο σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα, έναντι αύξησης 10,1% που καταγράφηκε τον Απρίλιο.

“Τα στοιχεία δεν είναι καλά. Είναι ξεκάθαρο πως υπάρχουν καθοδικοί κίνδυνοι για την οικονομία, ειδικά όσον αφορά τις επενδύσεις σταθερού εισοδήματος”. Σχολίασε ο Zhou Hao, οικονομολόγος της Commerzbank, ενώ πρόσθεσε πως η ανάπτυξη δέχεται πιέσεις. 

Facebook Comments