Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές καθώς η Wall Street ανέκοψε την πτωτική προσπάθεια και κινήθηκε προς υψηλότερα επίπεδα. Δηλώσεις κεντρικών τραπεζιτών σε Ευρώπη και Ιαπωνία, αλλά και η προσμονή της σημερινής συνεδρίασης της βρετανικής ΒΟΕ, έχουν σαν αποτέλεσμα την επιστροφή του επενδυτικού συναισθήματος.

Φυσικά σε αυτό, συνηγορούν και τα ισχυρότατα κέρδη που κατέγραψε το πετρέλαιο το οποίο φλερτάρει με μια νέα αντιστροφή. Στην Ιαπωνία, ο Iwata, έκοψε κάθε συζήτηση για πιθανή σύσφιξη μέσω της μείωσης των ομολόγων που αγοράζει η BoJ και τόνισε ότι στην επόμενη συνεδρίαση θα συζητηθούν τρόποι με τους οποίους θα ξεπεραστούν τα εμπόδια που δεν επιτρέπουν στο QE να δράσει κατάλληλα. Από την άλλη, ο Weidmann τόνισε ότι δεν αποκλείει μια διαφοροποίηση της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ και με αυτό πιθανόν να εννοεί ότι στα εταιρικά ομόλογα θα γίνει προσπάθεια να επιτραπούν οι αγορές και τραπεζικών ομολόγων. Στην Αγγλία, όλοι περιμένουν την επόμενη κίνηση της ΒΟΕ, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι θα υπάρξει μείωση επιτοκίων κατά 0,25% και πρόγραμμα ρευστότητας ύψους 50 δισ. στερλινών.

  • Επίθεση με μαχαίρι στο Λονδίνο με τις Αρχές να αναφέρουν ότι δεν είναι υπόθεση τρομοκρατίας.
  • Σύμφωνα με εκτιμήσεις, υπάρχει οριακή πλειοψηφία στη ΒΟΕ για να μειώσει τα επιτόκια στο 0,25%.
  • Εκτόξευση για το πετρέλαιο μετά από τη μείωση του margin για τα συμβόλαια Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου, από το CME.
  • Ο Evans της Fed εκτιμά ότι μια αύξηση επιτοκίων φέτος θα είναι κατάλληλη, ενώ ο Kashkari τόνισε ότι δε βλέπει πληθωριστικές πιέσεις.
  • Σύμφωνα με τη Goldman Sachs, η BoJ έχει αγγίξει τα όρια της νομισματικής στήριξης.

Ανάλυση αγοράς

Πετρέλαιο – Άνοιγμα: 40,16 Υψηλό: 41,58 Χαμηλό: 39,65 Κλείσιμο: 41,55

04 08 16 oil

Ο μαύρος χρυσός πραγματοποίησε μια έντονα ανοδική αντίδραση μετά από τη διαμόρφωση διπλού πυθμένα στα $39,65. Η χθεσινή ανοδική κίνηση ήταν ισχυρή με το πετρέλαιο να κλείνει στα υψηλά ημέρας και με τους τεχνικούς δείκτες ROC, Vol. να αντιδρούν απομακρυνόμενοι από τα ακραία επίπεδα στα οποία είχαν βρεθεί. Ωστόσο, η τάση παραμένει πτωτική και θα πρέπει να υπάρξει επιβεβαιωμένο κλείσιμο πάνω από τα χθεσινά υψηλά για να αυξηθούν οι πιθανότητες μιας βραχυπρόθεσμης αντιστροφής. Η προσέγγιση του ΚΜΟ 200 τετραώρων προσφέρει κάποιες ευκαιρίες για νέες τοποθετήσεις αλλά θα περιμένουμε να δούμε μια πιο ξεκάθαρη κίνηση της ίδιας της αγοράς. Θεωρούμε πιθανό και το ενδεχόμενο νέας ενεργοποίησης των αγοραστών στην περιοχή μεταξύ $40,70-$41,00.

Στηρίξεις     Αντιστάσεις

40,95            41,85
40,30            42,40
39,60            43,20
39,00            44,10

Facebook Comments