Η Άγκυρα ενισχύει τις δυνάμεις της στη Συρία – Έστειλε άλλα 10 τανκς

3 λεπτά ανάγνωση
25 Αυγούστου 2016

Η Άγκυρα ενισχύει τις δυνάμεις της στη Συρία. Η Τουρκία έστειλε σήμερα Πέμπτη άλλα 10 άρματα μάχης στο συριακό έδαφος, σύμφωνα με φωτορεπόρτερ του AFP.

Χθες, Σύροι αντάρτες με την υποστήριξη των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων ανακοίνωσαν ότι κατέλαβαν πλήρως την πόλη Τζαραμπλούς, κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, την οποία ήλεγχαν οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), έπειτα από μια επιχείρηση η οποία διήρκεσε μερικές ώρες.

Δέκα τουρκικά άρματα μάχης, ασθενοφόρα και βαριά οχήματα διέσχισαν σήμερα τα σύνορα με τη Συρία από την μικρή πόλη Καρκαμίς, στη νοτιοανατολική Τουρκία, και εισέβαλαν στο έδαφος της Συρίας, σύμφωνα με τον φωτορεπόρτερ του AFP.

Την πληροφορία αυτή ότι επιπλέον τουρκικά άρματα μάχης εισήλθαν στη βόρεια Συρία από την τουρκική μεθοριακή πόλη Καρκαμίς, μετέδωσε και δημοσιογράφος του Reuters που βρίσκεται εκεί.

Παράλληλα, υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος, που επικαλείται το Reuters, δήλωσε ότι περισσότερα από 20 τουρκικά άρματα μάχης βρίσκονται τώρα στη Συρία και αν χρειαστεί θα σταλούν κι άλλα.

Η Δαμασκός αντέδρασε έντονα στην παρουσία τουρκικών δυνάμεων στο συριακό έδαφος, κάνοντας λόγο για κατάφωρη παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρκία: Ταυτοποιήθηκαν οι τρεις δράστες – Ένας νεκρός και δύο τραυματίες

Ένοπλη επίθεση σημειώθηκε, σήμερα, έξω από το ισραηλινό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη.

Το παιχνίδι στο Αιγαίο αλλάζει

Η συζήτηση για την αποτρεπτική ισχύ της Ελλάδας στο Αιγαίο επανέρχεται δυναμικά

Νέα άνοδος του πληθωρισμού στην Τουρκία – Στο 31,5%

Ο πληθωρισμός στην Τουρκία κατέγραψε νέα επιτάχυνση τον Φεβρουάριο, εντείνοντας την πίεση