Μια ακόμα μικτή συνεδρίαση για τις ασιατικές αγορές καθώς η Wall Street αρχίζει να προβληματίζει ιδιαίτερα τους επενδυτές, αλλά κυρίως επειδή οι ελπίδες για στήριξη από τις BoJ και ΕΚΤ, εξανεμίζονται. Η σημερινή συνεδρίαση της ΕΚΤ, δεν αναμένεται ότι θα αλλάξει αρκετά στο ήδη υπάρχουν πρόγραμμα νομισματικής στήριξης, με το πιθανότερο σενάριο να είναι μια επέκταση του χρόνου αγοράς ομολόγων κατά 6 μήνες.

Όλα δείχνουν ότι το κλίμα θα παραμείνει σχετικά ήρεμο μέχρι και τις Προεδρικές εκλογές και αυτό θα συνεχίσει να αποτυπώνεται στις αγορές, οι οποίες θα αποφεύγουν κάθε πτωτική προσπάθεια και θα κινούνται σταθερά υψηλότερα. Το USD παραμένει αδύναμο καθώς οι αγορές εκτιμούν ότι οι πιθανότητες για μια αύξηση επιτοκίων το Σεπτέμβριο, παραμένουν μηδενικές. Η μεταβλητότητα συνεχίζει να είναι ιδιαίτερα χαμηλή και αυτό ενισχύει ακόμα περισσότερο την ανοδική προσπάθεια της Wall Street.

  • Άνοδος 0,2% για το ιαπωνικό ΑΕΠ το δεύτερο τρίμηνο, έναντι εκτιμήσεων για 0,0%.
  • Σύμφωνα με τον Lacker (δεν έχει δικαίωμα ψήφου), το σενάριο μιας αύξησης επιτοκίων το Σεπτέμβριο παραμένει ισχυρό παρά την απογοητευτική ανακοίνωση του ISM.
  • Σύμφωνα με τη Μπεζ Βίβλο, οι περισσότερες Πολιτείες, εμφανίζουν σταθερή αναπτυξιακή προοπτική.
  • Ο Nakaso της BoJ, δεν απέκλεισε την πιθανότητα για ακόμα πιο χαμηλά αρνητικά επιτόκια.

Ανάλυση αγοράς

Nikkei 225 – Άνοιγμα: 16.965 Υψηλό: 16.995 Χαμηλό: 16.820 Κλείσιμο: 16.940

08 09 16 nikkei

Ο ιαπωνικός δείκτης εξακολουθεί να διαπραγματεύεται πάνω στον ΚΜΟ 200 ημερών με τις τεχνικές συνθήκες να παραμένουν θετικές αλλά διαρκώς επιδεινούμενες. Με το JPY να έχει ενισχυθεί σημαντικά, ο Nikkei επιβεβαιώνει ότι οι αγορές από τη BoJ είναι αρκετές για να μην υπάρξει κάποια ουσιαστική υποχώρηση. Αν το JPY ξεκινήσει να αποδυναμώνεται και πάλι, όπως είναι και το πιο πιθανό σενάριο, ο Nikkei θα καταφέρει να διασπάσει την αντίσταση του ΚΜΟ 200 ημερών και να κινηθεί προς υψηλότερα επίπεδα. Το κρίσιμο επίπεδο σε περίπτωση διορθωτικής κίνησης είναι στις 16.600 μονάδες. Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ανοδική και αυτό θεωρούμε ότι θα συνεχιστεί και για το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς δεν αποκλείουμε οι επενδυτές να επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν την απόσταση που υπάρχει από τη Wall Street.

Στηρίξεις         Αντιστάσεις

16.800             17.000
16.600             17.150
16.425             17.260
16.300             17.400

Facebook Comments