Μοσκοβισί: Η Αθήνα υπεύθυνη για την έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης

3 λεπτά ανάγνωση
13 Σεπτεμβρίου 2016

Το κοινό στόχο Αθήνας – θεσμών για άμεση ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης επισήμανε ο επίτροπος της Κομισιόν για θέματα Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί ενώ υπενθύμισε πως υπεύθυνες για την επίτευξη του στόχου είναι κυρίως οι ελληνικές αρχές.

Απαντώντας σε ερώτηση του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, αναφορικά με την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και τα μέτρα εξειδίκευσης της ελάφρυνσης του ελληνικού δημόσιου χρέους, ο κ. Μοσκοβισί τόνισε πως υπεύθυνες για την έγκαιρη ολοκλήρωση της επανεξέταση του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας  είναι κατ’ ουσίαν οι ελληνικές αρχές και υπογράμμισε πως η Κομισιόν θα παρέχει τεχνική βοήθεια προκειμένου να διασφαλιστεί η έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Επιπλέον, ο Επίτροπος εξηγεί πως ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης ήδη έχει προχωρήσει σε προσπάθειες για τη «βελτίωση του προφίλ αποπληρωμής του χρέους της Ελλάδας και τη μείωση του κινδύνου επιτοκίου», ενώ σημειώνει πως οι ευρωπαϊκοί θεσμοί εξετάζουν μεσοπρόθεσμα μία πιθανή παράταση στην διάρκεια των δανείων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

UBS: Το εντυπωσιακό comeback των ελληνικών ομολόγων

Από «παράδειγμα προς αποφυγή» στις διεθνείς αγορές χρέους, η Ελλάδα έχει εξελιχθεί

Δημοσιονομικοί κανόνες ΕΕ: επιστροφή στη λιτότητα ή «ευελιξία» για επενδύσεις;

Η συζήτηση για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ έχει επανέλθει δυναμικά

Η Κίνα και οι προκλήσεις της βιώσιμης ανάπτυξης

Η Κίνα συνεχίζει να αναπτύσσεται, αλλά με σαφώς χαμηλότερους ρυθμούς σε σχέση