JP Morgan: Πιο πιθανή η κατάρρευση της Ευρωζώνης λόγω Brexit

2 λεπτά ανάγνωση
8 Οκτωβρίου 2016

Η ψήφος υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο δημοψήφισμα του Ιουνίου έκανε πιθανότερη την διάλυση της Ευρωζώνης μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια, δήλωσε ο Τζέιμι Ντάιμον, διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase, μιλώντας σε κοινό αποτελούμενο κυρίως από ανώτατα στελέχη τραπεζών.

«Το Brexit καθιστά την πιθανότητα η Ευρωζώνη να μην επιβιώσει σε δέκα χρόνια από τώρα πέντε φορές υψηλότερη» υποστήριξε ο Ντάιμον μιλώντας στην ετήσια σύνοδο των μελών του Ινστιτούτου Διεθνών Οικονομικών (IIF) στην Ουάσινγκτον.

Στην ίδια εκδήλωση, ο Τζέιμς Μόργκαν, διευθύνων σύμβουλος της Morgan Stanley, προέβλεψε ότι ο μεγάλος κερδισμένος του Brexit θα αποδειχθεί η Νέα Υόρκη διότι οι επιχειρηματικές συναλλαγές που γίνονται σήμερα στο Λονδίνο θα μεταφερθούν στη νεοϋορκέζικη αγορά.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Goldman Sachs: Η γαλλική κρίση πιέζει το ευρώ – Πού βλέπει αναχώματα

Η GS προειδοποιεί: Οι πιέσεις στα γαλλικά ομόλογα απειλούν το ευρώ και

JP Morgan: Έως 30% περιθώριο ανόδου για τις ελληνικές τράπεζες – Οι νέοι στόχοι

Οι ελληνικές τράπεζες περνούν σε νέα φάση ανάπτυξης, σύμφωνα με την JP

Morgan Stanley: Ψήφος εμπιστοσύνης σε Ελλάδα – Κορυφαίες επιλογές Alpha Bank και ΔΕΗ

Η Morgan Stanley κρατά θετική στάση για την Ελλάδα και τις ελληνικές