JP Morgan: Πιο πιθανή η κατάρρευση της Ευρωζώνης λόγω Brexit

2 λεπτά ανάγνωση
8 Οκτωβρίου 2016

Η ψήφος υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο δημοψήφισμα του Ιουνίου έκανε πιθανότερη την διάλυση της Ευρωζώνης μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια, δήλωσε ο Τζέιμι Ντάιμον, διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase, μιλώντας σε κοινό αποτελούμενο κυρίως από ανώτατα στελέχη τραπεζών.

«Το Brexit καθιστά την πιθανότητα η Ευρωζώνη να μην επιβιώσει σε δέκα χρόνια από τώρα πέντε φορές υψηλότερη» υποστήριξε ο Ντάιμον μιλώντας στην ετήσια σύνοδο των μελών του Ινστιτούτου Διεθνών Οικονομικών (IIF) στην Ουάσινγκτον.

Στην ίδια εκδήλωση, ο Τζέιμς Μόργκαν, διευθύνων σύμβουλος της Morgan Stanley, προέβλεψε ότι ο μεγάλος κερδισμένος του Brexit θα αποδειχθεί η Νέα Υόρκη διότι οι επιχειρηματικές συναλλαγές που γίνονται σήμερα στο Λονδίνο θα μεταφερθούν στη νεοϋορκέζικη αγορά.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Jefferies: Κορυφαίο story η Ελλάδα – Ο κίνδυνος της αναβάθμισης

Από τους πιο σταθερούς και ένθερμους υποστηρικτές της ελληνικής αγοράς παραμένει η

«Υποβάθμιση» ή νέο φωτεινό κεφάλαιο η αλλαγή πίστας του Χρηματιστηρίου Αθηνών;

Η MSCI, ο μεγαλύτερος πάροχος δεικτών στον κόσμο με τα κεφάλαια που είναι

Στο 2,8% ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο – Στο 1,7% στην Ευρωζώνη

Οι πληθωριστικές πιέσεις στην Ελλάδα επιμένουν, σύμφωνα με τη Eurostat τον Ιανουάριο,