Έρωτας. Συναίσθημα παρορμητικό ή βαθύ; Φωτιά που καίει δυνατά ή στιγμιαία σπίθα; 421 χρόνια πριν, ο σπουδαίος συγγραφέας και ποιητής Ουίλλιαμ Σαίξπηρ διαπραγματεύεται το αιώνιο αυτό συναίσθημα που κινείται στο νήμα “ΕΡΩΣ και ΘΑΝΑΤΟΣ”.

Ο “Ρωμαίος και η Ιουλιέτα”, ένας ύμνος στον Έρωτα και παράλληλα ένα έργο κριτικό προς το κοινωνικό και πολιτικό σκηνικό της Ελισαβετιανής περιόδου. Το κλασικό αριστούργημα μεταφέρεται στο Θέατρο Πάνθεον, με πρωταγωνιστές ένα 13χρονο κορίτσι κι ένα 16χρονο αγόρι στο ρόλο των δύο ερωτευμένων.

Ο πατήρ Λαυρέντιος, σκοτεινό πρόσωπο και συγχρόνως  σύμβολο της μαύρης μαγείας, μιλά αποκλειστικά στο marketnews.gr για την παράσταση, λίγες ημέρες πριν από την πρεμιέρα της Παρασκευής, 14 Οκτωβρίου.

Ο Δημήτρης Πιατάς, ειλικρινής και γεμάτος ενέργεια, περιγράφει τη σύγχρονη προσέγγιση του κλασικού έργου και τη μεταφορά του στο Πάνθεον από το Δ. Λιγνάδη, εξηγεί τις ιδιαίτερες πτυχές του ρόλου του και εξομολογείται τις σκέψεις του για τον Έρωτα και την διαχρονική του πεμπτουσία. Σε μια εκ βαθέων συζήτηση, ο καταξιωμένος ηθοποιός περιγράφει τα αισθήματά του για το θέατρο και εξηγεί γιατί αισθάνεται αιχμάλωτος πολέμου και πρόσφυγας στη χώρα του…  

 

Facebook Comments