Σόιμπλε: Το ΔΝΤ θα καταβάλει τη δόση στην Ελλάδα πριν το τέλος του χρόνου

3 λεπτά ανάγνωση
11 Οκτωβρίου 2016

Το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα και μάλιστα θα καταβάλει δόση πριν το τέλος του χρόνου τόνισε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη συνεδρίαση του ECOFIN, ο κ. Σόιμπλε σημείωσε ότι δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα με τη συμμετοχή του Ταμείου στο Μνημόνιο.

Η αισιοδοξία Σόιμπλε έρχεται παρά το γεγονός ότι Ευρωπαίοι και ΔΝΤ εξακολουθούν να διαφωνούν απόλυτα στο μέτωπο του χρέους.

Το Ταμείο έχει καταστήσει σαφές ότι μία συμφωνία για βαθιά αναδιάρθρωση του χρέους αποτελεί προϋπόθεση για να προσφέρει νέα δάνεια στην Ελλάδα και έχει ζητήσει την κατάρτιση των απαραίτητων ελαφρύνσεων έως το τέλος του έτους.

Ωστόσο, η συμφωνία του Eurogroup του Μαΐου προβλέπει ότι αποφάσεις για μακροπρόθεσμες παρεμβάσεις, εάν χρειαστούν, θα ληφθούν μετά την ολοκλήρωση του Μνημονίου, το 2018. Ο κ. Σόιμπλε είναι ο κύριος υπέρμαχος αυτής της γραμμής, με δεδομένο μάλιστα ότι η Γερμανία έχει ομοσπονδιακές εκλογές το φθινόπωρο του 2017.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρηματικοοικονικες ενημερωσεις Ελλαδας

Δώρο Πάσχα 2026: Μέχρι πότε πληρώνεται – Ποιοι το δικαιούνται

Μέχρι και τη Μεγάλη Τετάρτη 8 Απριλίου 2026 πρέπει να καταβληθεί το

Wood: Θετικά σημάδια, αλλά χωρίς ισχυρή ανάπτυξη στην Ελλάδα – Το “αγκάθι” του τουρισμού

Σταθερές διατηρεί τις προβλέψεις της για το ΑΕΠ της Ελλάδας η Wood

Ν. Παππάς: «Δεν ζήτησε κανένας να αποπληρώνεται νωρίτερα το χρέος»

Η δήλωση του Νίκου Παππά ότι «δεν ζήτησε κανένας να αποπληρώνεται νωρίτερα