Μικτή συνεδρίαση στην Ασία, καθώς οι διακυμάνσεις στις αγορές διατηρούνται αισθητά μειωμένες, όσο πλησιάζουμε στην ημερομηνία των αμερικανικών εκλογών.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον της χθεσινής συνεδρίασης ήταν η ομιλία του Mario Draghi, ο οποίος όπως αναμενόταν δε μας ανέφερε κάτι διαφορετικό. Ίσως οι κρισιμότερες διαπιστώσεις ήταν δυο. Από τη μια η ξεκάθαρη διάψευση ότι υπάρχουν ή υπήρξαν σκέψεις για πρόωρη απόσυρση του QE και από την άλλη, ότι η Ελλάδα δε θα πρέπει να αναμένει βοήθεια από την ΕΚΤ, εφόσον δεν υπάρξει κάποια ρύθμιση του χρέους, η οποία θα το καθιστά βιώσιμο. Το δολάριο συνεχίζει την ανοδική του πορεία και αυτό είναι κάτι το οποίο αναμένουμε ότι θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι και τις 2 Νοεμβρίου, όπου θα υπάρξει η νέα συνεδρίαση της Fed.

  • Κίνα και Φιλιππίνες θα υπογράψουν επιχειρηματικές συμφωνίες ύψους $11,2 δισ. στους κλάδους των σιδηροδρόμων, των λιμανιών, της ενέργειας, των μεταφορών, του τουρισμού και της γεωργίας.
  • Η χθεσινή συνέντευξη Τύπου του Mario Draghi, οδήγησε το EURUSD κάτω και από τα 1,0900.
  • Σύμφωνα με τον Kuroda της BoJ, στην επόμενη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας, είναι πιθανό να υπάρξει αναθεώρηση του στόχου για τον πληθωρισμό.
  • Σε υψηλό έξι εβδομάδων ανακοινώθηκαν οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας.

Ανάλυση αγοράς

US Dollar Index – Άνοιγμα: 97,86 Υψηλό: 98,40 Χαμηλό: 97,65 Κλείσιμο: 98,27

21 10 16 dollar

Το αμερικανικό νόμισμα διέσπασε τη βραχυπρόθεσμη πλάγια τάση και οδηγείται ταχύτατα προς την αντίσταση της πλάγιας τάσης στα 100,45. Η χθεσινή ομιλία του Mario draghi αύξησε τις εκροές από το ευρώ ενώ και η αύξηση των πιθανοτήτων για μια νέα αύξηση επιτοκίων το Δεκέμβριο, παρέχει στήριξη στο αμερικανικό νόμισμα. Θεωρούμε ότι οποιαδήποτε διορθωτική κίνηση θα αποτελέσει μια σημαντική ευκαιρία για νέες τοποθετήσεις καθώς πλέον δεν υπάρχει ουσιαστική αντίσταση για την ισοτιμία. Οι τεχνικές ενδείξεις ROC, Vol. βρίσκονται σε θετική περιοχή τιμών και αυτό υποστηρίζει και μια νέα ανοδική κίνηση. Η όποια πτωτική κίνηση, εκτιμούμε ότι θα είναι σύντομη και θα αποτελέσει την αφορμή για μια ακόμα πιο επιθετική άνοδο.

Στηρίξεις         Αντιστάσεις

97,67               98,50 
97,10               99,00 
96,40               99,55 
96,20               100,10

Facebook Comments