Τσίπρας-Ολάντ: Επιβεβλημένη μία συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο έως το Eurogroup

5 λεπτά ανάγνωση
3 Δεκεμβρίου 2016

Επιβεβλημένη η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο ως το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου και η λήψη μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους ως το τέλος του έτους, τόνισαν από κοινού Αλέξης Τσίπρας και Φρανσουά Ολαντ, στην 40λεπτη διμερή συνάντηση τους στο Αμπου Ντάμπι, στο περιθώριο της «Διεθνούς Διάσκεψης για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς σε Περιοχές Συγκρούσεων».

Ψηλά στην ατζέντα της συνάντησης βρέθηκε το ζήτημα της δεύτερης αξιολόγησης και του χρέους, καθώς επίσης και το θέμα των οικονομικών σχέσεων της Ελλάδας με χώρες του Περσικού Κόλπου, οι σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας και το Προσφυγικό, καθώς επίσης και οι εξελίξεις στο Κυπριακό και η σημασία του για τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, ενώ τονίστηκε η ανάγκη να τερματιστεί η επιθετική ρητορική εκ μέρους της γείτονος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, συζητήθηκε η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος και, σε αυτό το πλαίσιο, τονίστηκε από κοινού ότι είναι επιβεβλημένη η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο ως το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου και η ληψη μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους ως το τέλος του έτους.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός και ο Γάλλος Πρόεδρος συζήτησαν για την αναβάθμιση των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας με χώρες του Περσικού Κόλπου.

Επίσης, συζητήθηκαν οι σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας και τονίστηκε η σημασία συνέχισης της εφαρμογής της Συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας και της δράσης του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, καθώς και βελτίωσης του κλίματος.

Υπό το πρίσμα της επικείμενης επίσκεψης του Προέδρου Ολάντ στην Κύπρο, καλωσορίστηκε η επανεκκίνηση των συνομιλιών για το Κυπριακό και συζητήθηκαν οι εξελίξεις στο ζήτημα.

Υπογραμμίστηκε, στο πλαίσιο αυτό, η σημασία του Κυπριακού για τις σχέσεις ΕE- Τουρκίας. Παράλληλα, τονίστηκε η ανάγκη να τερματιστεί η επιθετική ρητορική εκ μέρους της γείτονος.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κ. Μητσοτάκης: «Δεν τρέφω αυταπάτες, το μείζον ζήτημα με την Τουρκία είναι η οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών»

Σαφή μηνύματα προς την Τουρκία έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εφ’όλης συνέντευξης

Η Κίνα και οι προκλήσεις της βιώσιμης ανάπτυξης

Η Κίνα συνεχίζει να αναπτύσσεται, αλλά με σαφώς χαμηλότερους ρυθμούς σε σχέση

Η επικίνδυνη εμμονή του Τραμπ με τον Πάουελ – Το τέλος της Fed όπως την γνωρίζαμε;

Η τελευταία εξέλιξη σε μια μακροχρόνια προσπάθεια του Τραμπ  για μεγαλύτερο έλεγχο