Νέο ράλι για τη Wall Street καθώς ο Trump συνεχίζει να προκαλεί θετικό σοκ με τις συνεχείς κινήσεις του στο τιμόνι των ΗΠΑ. Μετά από την υπογραφή για έξοδο της Αμερικής από τη συμφωνία TPP, χθες προχώρησε σε υπογραφές σχετικά με την κατασκευή του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, όπως είχε ήδη υποσχεθεί, ενώ παράλληλα τόνισε πως η τρέχουσα νομοθεσία δεν ευνοεί τις αυτοκινητοβιομηχανίες στο Detroit και ήδη προχωρά σε αλλαγές. Ο Trump φέρνει ισχυρό άνεμο αλλαγών και αισιοδοξίας για την αμερικανική οικονομία και οι μετοχές σπεύδουν να το αποτιμήσουν στις τιμές τους. Ο Dow Jones απέχει λιγότερες από 90 μονάδες από το να περάσει πάνω από τις 20.000 μονάδες ενώ και το USD προσπαθεί να κινηθεί προς χαμηλότερα επίπεδα για να υποστηρίξει την οικονομία. Οι ανοδικές αγορές όμως, συνάδουν με ανοδικό δολάριο. Με κέρδη έκλεισαν και οι ασιατικές αγορές με τον Nikkei να ενισχύεται 1,4%. Χρυσός και JPY αποδυναμώνονται καθώς η διάθεση για ρίσκο, παραμένει σημαντικά αυξημένη.

  • Εμπορικό πλεόνασμα-ρεκόρ για την Ιαπωνία, για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια.

  • Ισχυρές απώλειες για τα αυστραλιανά ομόλογα μετά από τη σταθεροποίηση του πληθωρισμού.

  • Trump, Twiter: Μεγάλη μέρα η αυριανή, για την αμερικανική ασφάλεια. Μεταξύ άλλων πραγμάτων, θα χτίσουμε το τείχος που υποσχεθήκαμε.

Ανάλυση αγοράς

S&P 500 – Άνοιγμα: 2.260 Υψηλό: 2.280 Χαμηλό: 2.259 Κλείσιμο: 2.275

25 01 17 spx

 

 

 

 

 

 

 

Ο αμερικανικός δείκτης κινείται εκ νέου ανοδικά και όλα δείχνουν ότι θα έχουμε και μια νέα ανοδική διάσπαση που θα ανοίξει το δρόμο για τις 2.400 μονάδες. Η επιθετικότητα του Trump στην εφαρμογή των όσων έχει υποσχεθεί, αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα για τις αγορές ενώ έρχονται κι άλλα καλύτερα για σειρά κλάδων της αμερικανικής οικονομίας. Με τη μεταβλητότητα να διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα και με τις ενδείξεις ROC, Vol. να έχουν εξομαλυνθεί, μια νέα άνοδος δείχνει να είναι το πιθανότερο σενάριο. Επόμενος στόχος οι 2.330 μονάδες για τον αμερικανικό δείκτη.

Στηρίξεις           Αντιστάσεις

2.270                 2.280
2.260                 2.300
2.250              2.310
2.237              2.330

Facebook Comments