Γκάμπριελ: Η Γερμανία πρέπει να κάνει όλα όσα μπορεί για αποφυγή Grexit

2 λεπτά ανάγνωση
21 Φεβρουαρίου 2017

Η Γερμανία πρέπει να κάνει όλα όσα μπορεί ώστε η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη, επανέλαβε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ σε μια συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα.

“Θεωρώ ότι το σωστό είναι μια χώρα τόσο ισχυρή, μεγάλη και σταθερή όσο η Γερμανία να κάνει ό,τι μπορεί για να κρατήσει την Ευρώπη ενωμένη”, δήλωσε ο Γκάμπριελ στη συνέντευξη αυτή, που δημοσιεύεται στα αυριανά φύλλα των εφημερίδων του ομίλου ΜΜΕ Φούνκε.

“Η Αθήνα πρέπει να τηρήσει τις συμφωνίες που έγιναν και πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να κάνουμε το παν προκειμένου επιτέλους η χώρα αυτή και ο ταλαιπωρημένος λαός της να σταθεί ξανά στα πόδια του τόσο οικονομικά όσο και κοινωνικά – εντός της ευρωζώνης”, υπογράμμισε ο Γκάμπριελ, στέλεχος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), του κόμματος που αποτελεί τον ήσσονα εταίρο στην κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού υπό την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

Latest from Blog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γ. Χαντζηνικολάου (Τράπεζα Πειραιώς): Με ρευστότητα και γνώση, οι τράπεζες στηρίζουν την οικονομία

Ο Γιώργος Χαντζηνικολάου τόνισε στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών ότι η πιστωτική

Η Ελλάδα πρωταθλήτρια στην ΕΕ στη μείωση του χρέους με πτώση ρεκόρ 67 μονάδων

Τη μεγαλύτερη μείωση δημοσίου χρέους μεταξύ των «27» της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταγράφει

Εκταμίευση πόρων ύψους €1,18 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας προς την Ελλάδα

Στην εκταμίευση πόρων ύψους 1,18 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και