Ισχυρή άνοδο για το δολάριο έφερε η ομιλία του Donald Trump στο Κογκρέσο, καθώς ξεδίπλωσε μέρος της πολιτικής που θα ακολουθήσει αν και δεν προχώρησε σε λεπτομέρειες.

Σε κάθε περίπτωση, ο Trump είπε ότι θα ζητήσει την έγκριση σε ένα πακέτο δημοσίων επενδύσεων το οποίο θα φτάσει στο $1 τρισ. ($200 δισ. το χρόνο) και το οποίο θα χρηματοδοτηθεί τόσο από το κράτος όσο και από των ιδιωτικό τομέα. Ο Trump τόνισε ότι επεξεργάζονται μια ιστορική αλλαγή στο φορολογικό σύστημα της Αμερικής και ότι ο στόχος είναι να υπάρξει μια πολύ μεγάλη μείωση της φορολογίας για τις αμερικανικές επιχειρήσεις. Τέλος, αναφέρθηκε στην αντικατάσταση του Obamacare με στόχο να μειωθούν οι τιμές των φαρμάκων και στο γεγονός ότι σύντομα θα ξεκινήσει την κατασκευή του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό. Η ταυτόχρονη hawkish ρητορική της Fed, οδήγησε σε σημαντική άνοδο το δολάριο.

  • Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, στον πρώτο γύρο προηγείται η Le Pen με 25,5% έναντι 24% του Macron και στο δεύτερο γύρο προηγείται ο Macron με 62% έναντι 38% της Le Pen.

  • Ο Trump δήλωσε ότι θα αναβάλει την επίσκεψή του στην Αγγλία.

  • Η Βρετανή πρωθυπουργός Therasa May, ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει μια πιθανή ήττα από τη Βουλή των Λόρδων, που θα οδηγήσει το σχέδιο για Brexit, σε νέες καθυστερήσεις.

  • Αυξάνονται οι πιθανότητες για μια αύξηση επιτοκίων αυτό το μήνα με αποτέλεσμα την άνοδο του USD.

Ανάλυση αγοράς

GBPUSD – Άνοιγμα: 1,2440 Υψηλό: 1,2470 Χαμηλό: 1,2373 Κλείσιμο: 1,2378

29 02 17 gbpusdΗ ισοτιμία δοκιμάζει και πάλι τη στήριξη στα 1,2350 από την οποία θα κριθεί αν θα υπάρξει και μια νέα δοκιμασία των χαμηλών στην περιοχή του 1,2000. Οι ενδείξεις δεν είναι καθόλου θετικές για την ισοτιμία και μια διάσπαση της στήριξης είναι αρκετά πιθανή, αλλά υπάρχει και ένας ακόμα παράγοντας, ο οποίος έχει να κάνει με την ψηφοφορία για το Brexit από τη Βουλή των Λόρδων. Ένα αρνητικό αποτέλεσμα, όπως το προεξοφλούν ακόμα και στο κυβερνητικό στρατόπεδο, θα εκτοξεύσει την ισοτιμία. Το ρίσκο για τοποθετήσεις είναι μεγάλο καθώς οι αστάθμητοι παράγοντες είναι αρκετοί, επομένως θα περιμένουμε για καλύτερες συνθήκες.

Στηρίξεις              Αντιστάσεις

1,2350                  1,2400
1,2315                  1,2440
1,2280                  1,2470
1,2250                  1,2500

Facebook Comments