Καθολική η πτώση στους δείκτες με όλες τις δεικτοβαρείς μετοχές του Dow Jones να σημειώνουν απώλειες και με τους επενδυτές να προχωρούν σε μικρές ρευστοποιήσεις μετά και από το νέο ανοδικό ράλι.

Οι αγορές έχουν εισέλθει σε μια νέα ανοδική φάση και αυτό επιβεβαιώνεται από την ευκολία με την οποία οι αγορές ανεβαίνουν αλλά και από την έλλειψη ισχυρών πωλητών. Αυτή τη στιγμή, όλοι οι μεγάλοι παίκτες εκτιμούν ότι θα υπάρξουν και υψηλότερα επίπεδα και παρά την άνοδο των μετοχών, αυτό είναι και το πιθανότερο σενάριο.

Κάποια στιγμή στις επόμενες εβδομάδες θα μπορούσε να υπάρξει μια αφορμή για νέες πωλήσεις, ίσως αρκετά ισχυρότερες αλλά ακόμα δεν υπάρχουν ενδείξεις για κάτι τέτοιο. Hedge funds και αναλυτές εκτιμούν ότι ο Trump θα προσφέρει σημαντικά περιθώρια στις εταιρίες για να εμφανίσουν αύξηση της κερδοφορίας τους και αυτό είναι ένα απαραίτητο καύσιμο για να συνεχιστεί η άνοδος.

Το δεύτερο εξάμηνο του 2017, πιθανότερα να είναι δυσκολότερο καθώς οι κεντρικές τράπεζες ΕΚΤ και BoJ, πιθανόν να αναγκαστούν να αλλάξουν τη ρητορική τους σχετικά με το QE και να υπάρξουν οι πρώτες ενδείξεις ενός tapering. Αυτό θα στερήσει σημαντικά κεφάλαια από τις μετοχές, αλλά και πάλι βραχυπρόθεσμα καθώς θα ξεκινήσει το rotation με την αγορά ομολόγων.

  • Αύξηση 2,3% παρουσίασαν τον Ιανουάριο οι λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία, έναντι εκτιμήσεων για 0,4%.

  • Σε δημοσκόπηση μεταξύ 67 οικονομολόγων, εκτιμάται ότι στις 7 Μαρτίου η RBA θα διατηρήσει τα επιτόκια στο 1,50%.

  • Ο Αμερικανός ΥΠΕΣ Rex Tillerson, τόνισε ότι θα πρέπει να επανεξεταστεί το deal με το Ιράν.

  • Σύμφωνα με τον Mester της Fed, οι δυο βασικοί στόχοι για πληθωρισμό και ανεργία έχουν εκπληρωθεί και θα πρέπει να υπάρξει αύξηση επιτοκίων και νέα μείωση στον ισολογισμό της Fed.

Ανάλυση αγοράς

Πετρέλαιο – Άνοιγμα: 53,88 Υψηλό: 54,01 Χαμηλό: 52,71 Κλείσιμο: 52,72

03 03 17 oil

 

 

 

 

 

 

Νέες ισχυρές απώλειες για το πετρέλαιο το οποίο δείχνει να μη μπορεί να διασπάσει την αντίσταση στα $55,20 αλλά να μη μπορεί να κινηθεί και κάτω από τον ΚΜΟ 50 ημερών. Το πετρέλαιο έχει διαμορφώσει μια μεσοπρόθεσμη πλάγια τάση, την οποία αναμένουμε ότι θα διατηρηθεί, χωρίς ωστόσο να αποκλείουμε και μια κίνηση προς τον ΚΜΟ 200 ημερών, την οποία και θα χρησιμοποιήσουμε για καλύτερες τοποθετήσεις. Οι τεχνικές ενδείξεις ROC, Vol. είναι αρνητικές και αυτό σημαίνει ότι και για σήμερα μια αρνητική συνεδρίαση είναι αρκετά πιθανή.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

52,60                   53,35
51,80                   53,90
50,45                   54,55
49,45                   55,35

Facebook Comments