Ερωτηματικά προκαλεί η μεγάλη άνοδος της Παρασκευής στο EURUSD

8 λεπτά ανάγνωση
6 Μαρτίου 2017

Η προηγούμενη εβδομάδα βρήκε τις μετοχές σε Ευρώπη και Αμερική, να διατηρούνται στα υψηλά τους επίπεδα, ενώ πτωτικά κινήθηκε και η μεταβλητότητα. Από τις σημαντικότερες εξελίξεις της προηγούμενης εβδομάδας ήταν και η έντονη άνοδος για το EURUSD στη συνεδρίαση της Παρασκευής, η οποία δε μπορεί να εξηγηθεί καθώς το δολάριο παρέμεινε σχετικά ισχυρό έναντι των περισσότερων νομισμάτων. Ένας από τους βασικότερους λόγους αυτής της ανόδου ήταν τα πολύ θετικά macro της Ευρωζώνης, τα οποία μας επιβεβαίωσαν ότι η πορεία της ισοτιμίας θα είναι μια μάχη μεταξύ κεντρικών τραπεζών σχετικά με τα επιτόκια και μακροοικονομικών στοιχείων. Σε αρνητικό έδαφος ξεκίνησαν οι συνεδριάσεις στην Ασία με τον Ιαπωνικό δείκτη Nikkei να καταγράφει απώλειες 0,50% ενώ νέα ένταση υπάρχει με τη Βόρεια Κορέα η οποία εκτόξευσε τέσσερις πυραύλους προς την Ιαπωνία, αυξάνοντας κι άλλο την ένταση στην περιοχή.

  • Η γερμανική ένωση τραπεζών, υποστήριξε ότι η ανάπτυξη και ο πληθωρισμός είναι εξαιρετικά ισχυρά και ότι η ΕΚΤ θα πρέπει να περιορίσει τη στήριξη προς την οικονομία.

  • Η Κίνα ετοιμάζεται να παραχωρήσει και νέες εκτάσεις γης για να περιορίσει την άνοδο των τιμών κατοικιών.

  • Το συνταξιοδοτικό ταμείο της Νότιας Κορέας αποκάλυψη ότι κατέχει το 5% του εθνικού χρηματιστηρίου.

  • Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ESM, η έκδοση ομολόγων με ρήτρα γουάν, αποτελεί μια μελλοντική λύση για τη διάσωση προβληματικών χωρών της Ευρωζώνης.

  • Σύμφωνα με τη Fitch, τα επερχόμενα αποτελέσματα των κινεζικών τραπεζών, θα δείξουν σημαντική αύξηση του κινδύνου.

Ανάλυση αγοράς

EURUSD – Άνοιγμα: 1,0505 Υψηλό: 1,0623 Χαμηλό: 1,0501 Κλείσιμο: 1,0621

06 03 17 eurusd

 

 

 

 

 

 

 

Η ισοτιμία πραγματοποίησε μια εξαιρετικά ανοδική συνεδρίαση, η οποία ξεπερνά ακόμα και τους μακροοικονομικούς λόγους για τους οποίος ξεκίνησε. Η τρέχουσα εβδομάδα είναι πολύ κρίσιμη καθώς αν υπάρξει μείωση των πιθανοτήτων για μια αύξηση των επιτοκίων από τη Fed, τότε θα πρέπει να περιμένουμε και νέα έντονη άνοδο. Επίσης, σύμφωνα με τις τοποθετήσεις των μεγάλων επενδυτών, η ανοδική αντίδραση δικαιολογείται καθώς οι επενδυτές για τέσσερις συνεχόμενες εβδομάδες, μειώνουν την έκθεσή τους σε δολάριο. Η ανοδική αντίδραση οδήγησε σε κέρδη 120 pips και σε δοκιμασία της αντίστασης του ΚΜΟ 50 ημερών αλλά και προηγούμενων επιπέδων. Οι τεχνικές ενδείξεις ROC, Vol. είναι θετικές και δεν αποκλείουμε και νέα ανοδική προσπάθεια για την ισοτιμία και αυτή την εβδομάδα, με τους βασικούς στόχους σε ένα ανοδικό σενάριο, να βρίσκονται στα 1,0670 και στα 1,0760.

Στηρίξεις              Αντιστάσεις

1,0590                   1,0620
1,0560                   1,0640
1,0540                   1,0690
1,0520                   1,0730

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιτόκια Fed και ECB: Τί σημαίνουν για την Ελλάδα, δάνεια και ανάπτυξη

Οι αποφάσεις επιτοκίων από FED και ΕΚΤ επηρεάζουν άμεσα δάνεια, επενδύσεις, ανάπτυξη

Ευρώ: Προς τη χειρότερη επίδοση διετίας – Πτώση έως 1,13 δολάρια

Το ευρώ βρίσκεται σε τροχιά σημαντικής υποχώρησης, καταγράφοντας τη χειρότερη τριμηνιαία επίδοση

CrediaBank: Υπερκαλύφθηκε η ΑΜΚ

Σε ελάχιστο χρόνο μετά το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών, η CrediaBank ενημέρωσε ότι