Μείωση στα τουριστικά έσοδα 2,4% τον Ιανουάριο

2 λεπτά ανάγνωση
24 Μαρτίου 2017

Μείωση της τάξης του 2,4% εμφάνισαν τα ταξιδιωτικά έσοδα, κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου του 2017, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ).

Συγκεκριμένα, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις διαμορφώθηκαν σε 165 εκατ. ευρώ, ενώ οι ταξιδιωτικές πληρωμές αυξήθηκαν κατά 15% στα 150 εκατ. ευρώ. Ως αποτέλεσμα, το πλεόνασμα στο ταξιδιωτικό ισοζύγιο περιορίστηκε στα 15 εκατ. ευρώ έναντι πλεονάσματος 39 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο του 2016.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μείωση των ταξιδιωτικών εισπράξεων οφείλεται στην κάμψη της εισερχόμενης ταξιδιωτικής κίνησης κατά 6,9%, καθώς η μέση δαπάνη ανά ταξίδι αυξήθηκε κατά 4,9%.

Την ίδια ώρα, οι καθαρές εισπράξεις από την παροχή ταξιδιωτικών υπηρεσιών αντιστάθμισαν κατά 1,0% το έλλειμμα του ισοζυγίου αγαθών και συνέβαλαν κατά 4,6% στο σύνολο των καθαρών εισπράξεων από υπηρεσίες.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

UBS: Το εντυπωσιακό comeback των ελληνικών ομολόγων

Από «παράδειγμα προς αποφυγή» στις διεθνείς αγορές χρέους, η Ελλάδα έχει εξελιχθεί

Δημοσιονομικοί κανόνες ΕΕ: επιστροφή στη λιτότητα ή «ευελιξία» για επενδύσεις;

Η συζήτηση για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ έχει επανέλθει δυναμικά

Focus: Η Γερμανία μπορεί να διδαχθεί από την Ελλάδα στα θέματα κράτους πρόνοιας

Να διδαχθεί από την Ελλάδα στα θέματα κράτους πρόνοιας, καλεί το περιοδικό