Μείωση στα τουριστικά έσοδα 2,4% τον Ιανουάριο

2 λεπτά ανάγνωση
24 Μαρτίου 2017

Μείωση της τάξης του 2,4% εμφάνισαν τα ταξιδιωτικά έσοδα, κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου του 2017, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ).

Συγκεκριμένα, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις διαμορφώθηκαν σε 165 εκατ. ευρώ, ενώ οι ταξιδιωτικές πληρωμές αυξήθηκαν κατά 15% στα 150 εκατ. ευρώ. Ως αποτέλεσμα, το πλεόνασμα στο ταξιδιωτικό ισοζύγιο περιορίστηκε στα 15 εκατ. ευρώ έναντι πλεονάσματος 39 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο του 2016.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μείωση των ταξιδιωτικών εισπράξεων οφείλεται στην κάμψη της εισερχόμενης ταξιδιωτικής κίνησης κατά 6,9%, καθώς η μέση δαπάνη ανά ταξίδι αυξήθηκε κατά 4,9%.

Την ίδια ώρα, οι καθαρές εισπράξεις από την παροχή ταξιδιωτικών υπηρεσιών αντιστάθμισαν κατά 1,0% το έλλειμμα του ισοζυγίου αγαθών και συνέβαλαν κατά 4,6% στο σύνολο των καθαρών εισπράξεων από υπηρεσίες.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Eurobank: 16 χρόνια Business Banking Τουρισμός

Η Eurobank υλοποιεί για 16η συνεχή χρονιά το Πρόγραμμα Business Banking Τουρισμός

MSCI: Τί σημαίνει η αναβάθμιση της Ελλάδας σε ανεπτυγμένη αγορά

Η αναβάθμιση από τον MSCI σε ανεπτυγμένες αγορές προσελκύει επενδύσεις και βελτιώνει

Επιτόκια Fed και ECB: Τί σημαίνουν για την Ελλάδα, δάνεια και ανάπτυξη

Οι αποφάσεις επιτοκίων από FED και ΕΚΤ επηρεάζουν άμεσα δάνεια, επενδύσεις, ανάπτυξη