Αλλαγές στη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου ΗΠΑ – Ν. Κορέας προανήγγειλε ο Πενς

3 λεπτά ανάγνωση
18 Απριλίου 2017

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς είπε σε εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στη Σεούλ σήμερα ότι η κυβέρνηση Τραμπ θα αξιολογήσει και θα προωθήσει αλλαγές στη διμερή συμφωνία ελεύθερου εμπορίου η οποία είχε τεθεί σε εφαρμογή πριν από πέντε χρόνια.

Ο Πενς επισήμανε ότι το αμερικανικό εμπορικό έλλειμμα υπερδιπλασιάστηκε μέσα στα πέντε χρόνια εφαρμογής της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας, ενώ έκρινε πως συνεχίζουν να υπάρχουν πολλά εμπόδια για τη δραστηριότητα των αμερικανικών επιχειρήσεων στην ασιατική χώρα.

«Αυτή είναι η σκληρή αλήθεια», είπε ο Πενς σε μια εκδήλωσε στο αμερικανικό εμπορικό επιμελητήριο στη Σεούλ. «Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς για το πού η εμπορική μας σχέση δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μας», πρόσθεσε.

Ο ρεπουμπλικάνος αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε επανειλημμένα στην προεκλογική του εκστρατεία ότι θα αναθεωρηθούν εμπορικές συμφωνίες που θεωρεί ότι πλήττουν την αμερικανική οικονομία και την απασχόληση στη χώρα του, μια πολιτική που συνόψισε με το σύνθημα «Πρώτα η Αμερική».

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Τέλος στο shutdown

Ο Ντόναλντ Τραμπ, υπέγραψε το νομοσχέδιο για τον προϋπολογισμό που βάζει τέλος

Το μεγάλο οικονομικό στοίχημα σε Ευρώπη και ΗΠΑ: Πληθωρισμός, επιτόκια και ανάπτυξη

Σε κοινό οικονομικό σταυροδρόμι βρίσκονται Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Fed πατά φρένο στις μειώσεις επιτοκίων

Σε φάση αναμονής και προσεκτικών κινήσεων βρίσκεται η νομισματική πολιτική των Ηνωμένων