Μεγάλες απώλειες στην Ασία, στον απόηχο της Wall

3 λεπτά ανάγνωση
20 Αυγούστου 2013

Με μεγάλες απώλειες κινήθηκαν οι ασιατικοί δείκτες την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται ιδιαίτερα προβληματισμένοι από το αρνητικό σερί στη Wall. Στο άσχημο κλίμα που δημιουργήθηκε στις αγορές, συνέβαλαν και κάποια αρνητικά οικονομικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν νωρίτερα.

 

Ο Nikkei υποχώρησε 2,6% ενώ ο ευρύτερος Topix σημείωσε πτώση 2,1%.

 

Ο Kospi υποχωρεί 1,51% και στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 σημειώνει 0,72%.

 

Ο συνθετικός δείκτης της Σαγκάης σημείωσε πτώση 0,75% , ενώ ο Hang Seng κινείται αρνητικά κατά 1,80%.

Οι ισχυρές απώλειες αποδίδονται στο ιδιαίτερο αρνητικό κλίμα που επικρατεί στους επενδυτές παγκοσμίως, μετά από το νέο αρνητικό κλείσιμο στη Wall τη Δευτέρα. Οι αμερικανικοί δείκτες έκλεισαν «στο κόκκινο» για τέταρτη συνεχόμενη  συνεδρίαση, γράφοντας το χειρότερο αρνητικό σερί από την αρχή του 2013.


Ακόμα, οι μετοχές των εξαγωγέων στην Ιαπωνία σημείωσαν μεγάλες απώλειες, με τους επενδυτές να ρευστοποιούν τα σημαντικά κέρδη που έγραψαν τη Δευτέρα οι τίτλοι των εν λόγω εταιριών.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ράλι στην Ασία: Ιστορικό άλμα στη Νότια Κορέα και άνοδος 3,5% για τον Nikkei

Ισχυρά κέρδη καταγράφουν την Παρασκευή τα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά τις βαριές απώλειες

Ασιατικά χρηματιστήρια: Ισχυρές απώλειες μετά την πτώση της Alphabet – «Βουτιά» άνω του 5% στη Νότια Κορέα

Με σημαντικές απώλειες κινούνται την Παρασκευή τα ασιατικά χρηματιστήρια.

Ασιατικά χρηματιστήρια: Πτώση σε Nikkei, Topix και Kospi λόγω Ιράν

Οι ασιατικές αγορές χάνουν έδαφος την Παρασκευή.