Μειώθηκε το Μάρτιο η γερμανική βιομηχανική παραγωγή και οι εξαγωγές αγαθών αυξήθηκαν ελάχιστα σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Η βιομηχανική παραγωγή στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης μειώθηκε 0,4% από τον προηγούμενο μήνα, προσαρμοσμένη για εποχικές μεταβολές και ημερολογιακές επιδράσεις, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία Destatis. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της The Wall Street Journal ανέμεναν πτώση 0,8%.

Αλλά η Destatis αναθεώρησε τις εκτιμήσεις για την παραγωγή των προηγουμένων μηνών. Κατά συνέπεια, οι αυξήσεις της παραγωγής τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο ήταν χαμηλότερες από ό,τι αναφερόταν στο παρελθόν.

Στο μεταξύ, μια μικρή αύξηση των γερμανικών εξαγωγών το Μάρτιο αντισταθμίστηκε από την ισχυρή άνοδο των εισαγωγών. Οι εξαγωγές αυξήθηκαν 0,4% σε μηνιαία βάση και σε προσαρμοσμένους όρους, ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν 2,4%.

Το προσαρμοσμένο εμπορικό πλεόνασμα μειώθηκε στα 19,6 δισ. ευρώ από τα 21,2 δισ. ευρώ το Φεβρουάριο, ενώ οι οικονομολόγοι προέβλεπαν πλεόνασμα 20,9 δισ. ευρώ.

 

Facebook Comments