Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση στην Καμπούλ

4 λεπτά ανάγνωση
31 Μαΐου 2017

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε τελικά την ευθύνη για την ισχυρή βόμβα που εξερράγη σήμερα την ώρα της πρωινής αιχμής στο κέντρο της Καμπούλ σκοτώνοντας τουλάχιστον 80 ανθρώπους και τραυματίζοντας εκατοντάδες.

Η τρομοκρατική οργάνωση έχει πραγματοποιήσει και στο παρελθόν επιθέσεις στην Καμπούλ, ανάμεσα στις οποίες και μια επίθεση σε στρατιωτικό νοσοκομείο τον Μάρτιο που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 50 ανθρώπους.

Νωρίτερα:

Τουλάχιστον 90 νεκροί και περίπου 350 τραυματίες είναι ο έως τώρα απολογισμός από την ισχυρότατη έκρηξη που συγκλόνισε νωρίτερα τη διπλωματική συνοικία της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν, Καμπούλ, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Για τουλάχιστον 15 νεκρούς και 300 τραυματίες κάνει λόγο το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο μέλος στις υπηρεσιών υγείας.

Έως τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για την εθνικότητα των θυμάτων και δεν είναι γνωστό εάν ανάμεσα στα θύματα συγκαταλέγεται διπλωματικό προσωπικό.

Οι πρώτες πληροφορίες αποδίδουν την έκρηξη σε παγιδευμένο όχημα. Έως τώρα δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης.

Σύμφωνα με το Reuters, το ωστικό κύμα ήταν τόσο ισχυρό ώστε έσπασε παράθυρα και ξεχαρβάλωσε πόρτες κτηρίων που απέχουν εκατοντάδες μέτρα από το σημείο της έκρηξης.

Η διπλωματική ζώνη φιλοξενεί πολλές πρεσβείες, το προεδρικό μέγαρο και άλλα κυβερνητικά κτήρια.
 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ά. Πορτοσάλτε για Τρίκαλα: «Το να λένε ότι η Κυβέρνηση δολοφόνησε είναι τυμβωρυχία και εκμετάλλευση του πόνου των συγγενών»

Ο δημοσιογράφος Άρης Πορτοσάλτε σχολίασε τις αντιδράσεις για την υπόθεση των Τρικάλων.

Εφτά νεκροί φίλαθλοι του ΠΑΟΚ σε τροχαίο στη Ρουμανία

Σε σοβαρό δυστύχημα φέρονται να εμπλέκονται Έλληνες οπαδοί του ΠΑΟΚ στη Ρουμανία

Η ανάπτυξη συνεχίζεται, οι ανισορροπίες επιμένουν στην παγκόσμια οικονομία

Η παγκόσμια οικονομία κινείται σε μια φάση εύθραυστης ανάπτυξης, όπου η ανθεκτικότητα