Η Loreal εξαγοράζει το 29,5% της Nestle…

3 λεπτά ανάγνωση
2 Σεπτεμβρίου 2013

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Les Echos, ο  διευθύνων σύμβουλος της Loreal, Jean Paul Agon, αποκάλυψε, ότι η εταιρεία είναι έτοιμη να εξαγοράσει το 29,5% των μετοχών της Nestle. Συγκεκριμένα, η Loreal θα έχει τη δυνατότητα να εξαγοράσει το 29, 5% από τον Απρίλιο του 2014.

Ο χρονικός περιορισμός ισχύει, γιατί τον Απρίλιο του 2014, μήνας κατά τον οποίο λήγει μία δεκαετής συμφωνία με τους ιδρυτές της Loreal. Λήξη, με την οποία δίνεται η δυνατότητα στη Nestle να πουλήσει τις μετοχές της στη Loreal.

Εκτιμάται, ότι για το 29,5% των μετοχών της Nestle, η Loreal θα καταβάλλει 22 δις ευρώ. Πάντως, η οικογένεια Bettencourt δήλωσε ότι δεν έχει παρόμοιους στόχους πώλησης του 30,5% μεριδίου της στη Nestle.

Η χρηματιστηριακή εταιρεία Liberum, υποστηρίζει ότι για να διευκολυνθούν τα οικονομικά της Loreal, θα πρέπει να πουλήσει το 9% μερίδιο της στη φαρμακευτική Sanofi, και να δανειστεί ένα ποσό ίσο με 3 φορές το καθαρό χρέος της. Αυτές οι ενέργειες, εκτιμάται ότι θα της αποφέρουν 35 δις ευρώ το 2014, προς επενδύσεις. Στο μεταξύ, η εταιρεία σημείωσε κερδοφορία στο τέλος Ιουνίου, με καθαρά 572 εκατ. ευρώ στο ταμείο της.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

Latest from Blog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αύξηση 3,2% του τζίρου στο λιανεμπόριο στο πρώτο τρίμηνο – Στα €17,1 δισ.

Ελαφρώς αυξητικές τάσεις, σε ρυθμούς παραπλήσιους του μέσου πληθωρισμού, εμφάνισε ο κύκλος

Συνελήφθη ο γιος του ιδρυτή της MANGO για τον θάνατο του πατέρα του

Σοκ προκαλεί η υπόθεση γύρω από τον θάνατο του ιδρυτή της γνωστής

Νέα εποχή ransomware: Λιγότερες ομάδες, μεγαλύτερος κίνδυνος για τις επιχειρήσεις

Το ransomware δεν είναι πλέον αυτό που γνωρίζαμε: λιγότερες ομάδες, μεγαλύτερη ισχύς