Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης είχαμε τονίσει ότι οι ημερομηνίες 2 και 3 Σεπτεμβρίου, παραδοσιακά έφερναν σημαντικά κέρδη στους αμερικανικούς δείκτες. Το ξεκίνημα της Wall Street, δείχνει ότι θα επιβεβαιώσει εντυπωσιακά τη στατιστική.

Σε γενικές γραμμές πρόκειται για μια συνεδρίαση η οποία προκαλεί ένα μικρό πονοκέφαλο στους traders καθώς υπάρχουν κάποια αντιθετικά σημάδια που δεν είναι ευκόλως κατανοητά.

Τα commodity currencies σημειώνουν σημαντική άνοδο ενώ από την άλλη, EUR/USD και GBP/USD σημειώνουν απώλειες. Χρυσός και πετρέλαιο, κινούνται ανοδικά, όπως και οι χρηματιστηριακοί δείκτες. Αυτή την ώρα, υπάρχει ένα γενικότερο μπέρδεμα στις αγορές. Οι traders πρέπει να ισορροπήσουν ανάμεσα στις προσδοκίες για τα μακροοικονομικά στοιχεία και ανάμεσα στις προσδοκίες για μια πολεμική σύρραξη στη Συρία.

Άλλωστε σήμερα υπήρξε και το γνωστό επεισόδιο με τους πυραύλους, που προκάλεσε έντονη αναταραχή στις αγορές. Όλα αυτά δείχνουν ότι τις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις σε όλα τα μέτωπα τα οποία είναι ανοιχτά μέχρι και σήμερα.

Facebook Comments