Τετάρτη, 04 Φεβρουαρίου

JP Morgan: Γυρίζουμε σε long τις θέσεις μας στα εμπορεύματα

5 λεπτά ανάγνωση
10 Σεπτεμβρίου 2013

Σε ριζική αλλαγή στρατηγικής προχώρησε η JP Morgan, θέτοντας πλέον στην στάση της απέναντι στα εμπορεύματα σε long – ειδικά τα βασικά μέταλλα και το χαλκό- κλείνοντας παράλληλα την sell στάση της (δηλαδή, underweight) στα πολύτιμα μέταλλα, γυρνώντας την σε ουδέτερη.

Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη καθώς τον τελευταίο μήνα η JPM έχει προχωρήσει σε μαζικές αγορές χρυσού, εν μέρει για την αποκατάσταση των εξαντλημένων αποθεμάτων χρυσού στο χαρτοφυλάκιό τη), αφού το πολύτιμο μέταλλο δεν έχει μόνο σταθεροποιηθεί, αλλά έχει εισέλθει σε bull market, δίνοντας κέρδη της τάξης 20% σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα.

Όπως τονίζει η τράπεζα, «γυρίζουμε σε long τις θέσεις μας στα εμπορεύματα και δίνουμε στάση overweight έναντι των μετρητών και των επενδύσεων στην αγορά σταθερού εισοδήματος».

Ανάκαμψη της μεταποίησης διεθνώς

Η ισχυρή ανάκαμψη των παγκόσμιων δεικτών μεταποίησης, PMI, η βελτίωση της φυσικής ζήτησης και η πρώτη αναβάθμιση από τον περασμένο Φεβρουάριο από τους οικονομολόγους της για την ανάπτυξη της Κίνας , την οδηγούν, όπως εξηγεί να γυρίσει σε overweight την στάση της στα commodities.

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα βασικά μέταλλα και το χαλκό, δεδομένου του πολύ μεγάλου μεριδίου της Κίνας στην παγκόσμια ζήτηση μετάλλων και ως εκ τούτου, γίνεται overweight στα βασικά μέταλλα και το χαλκό σε συνδυασμό με την μακροχρόνια overweight στάση της στον κλάδο της ενέργειας.

Όπως επισημαίνει, επίσης κλείνει την underweight στάση της στα πολύτιμα μέταλλα δεδομένης της πολύ θετικής δυναμικής που έχει δημιουργηθεί,των περισσότερων καθαρών θέσεων στον κλάδο πλέον και της επικείμενης έναρξης των διαπραγματεύσεων για το ανώτατο όριο του χρέους των ΗΠΑ.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκτακτες ειδησεις Ελλαδα

Χρυσός: Οι αγοραστές επέστρεψαν μετά το sell-off – Άνοδος 17% από την αρχή του έτους

Ο χρυσός επέστρεψε πάνω από το ψυχολογικό όριο των $5.000, καταγράφοντας 2η

JP Morgan: Στήριξη στις ελληνικές μετοχές, σκεπτικισμός για την αναβάθμιση

Overweight στις ελληνικές μετοχές παραμένει η JP Morgan.
Εκτακτες ειδησεις Ελλαδα

Ο χρυσός σπάει κάθε όριο: Πάνω από τα $5.000 εν μέσω παγκόσμιας αβεβαιότητας

Σε αχαρτογράφητα νερά εισήλθε η παγκόσμια αγορά χρυσού, καθώς η τιμή του