Εμπλοκή – Ισπανία, Ιταλία και Σλοβακία απειλούν να τινάξουν την συμφωνία του Eurogroup στον αέρα

4 λεπτά ανάγνωση
16 Ιουνίου 2017

Εμπλοκή με την δόση που συμφωνήθηκε στο Eurogroup να καταβληθεί στην Ελλάδα παρουσιάζεται τις τελευταίες ώρες. Σύμφωνα με το Reuters Iσπανία, Ιταλία και Σλοβακία  απειλούν να μπλοκάρουν τη δόση των 8,5 δισ. προς την Ελλάδα!

Το αποκάλυψε ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών, Λουίς ντε Γκίντος, σε δηλώσεις του την Παρασκευή  σύμφωνα με το Reuters. Ο Ισπανός είπε πως η χώρα του, η Ιταλία και η Σλοβακία ζήτησαν από το Eurogroup να μπλοκάρει την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα μέχρι η Αθήνα να δώσει ασυλία σε τρεις αξιωματούχους που είχαν τοποθετηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ και διώκονται.

«Υπάρχουν τρεις ειδικοί που διώκονται. Αν δεν απαλλαχθούν αμέσως, δεν θα υπάρξει εκταμίευση» είπε ο ντε Γκίντος στους δημοσιογράφους, αποκαλύπτοντας επίσης ότι υπάρχουν σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών παραπέμπονται σε δίκη τρία μέλη του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ και έξι μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων σχετικά με την υπόθεση της πώλησης και της επαναμίσθωσης των 28 ακινήτων του δημοσίου την περίοδο 2013-2014.Οι αξιααωματοχύοι για τυους οποίυος γίνετια λόγος είναι ο Ισπανός πρόεδρος της Κτηματικής Υπηρεσίας του Ισπανικού Δημοσίου, ο ομόλογός του της Ιταλίας και ο Σλοβάκος πρόεδρος του Χρηματιστηρίου της χώρας του, οι οποίοι συμμετείχαν στο Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων που εισηγήθηκε στο ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ την πώληση των ακινήτων.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κίνα και οι προκλήσεις της βιώσιμης ανάπτυξης

Η Κίνα συνεχίζει να αναπτύσσεται, αλλά με σαφώς χαμηλότερους ρυθμούς σε σχέση

Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια εκταμιεύονται πλέον ψηφιακά

Καθοριστική αλλαγή στον τρόπο χορήγησης καταναλωτικών δανείων αποτυπώνεται το 2025, με τα

Η επικίνδυνη εμμονή του Τραμπ με τον Πάουελ – Το τέλος της Fed όπως την γνωρίζαμε;

Η τελευταία εξέλιξη σε μια μακροχρόνια προσπάθεια του Τραμπ  για μεγαλύτερο έλεγχο