Μειώθηκαν κατά 40% οι δαπάνες για την υγεία την περίοδο της κρίσης

2 λεπτά ανάγνωση
22 Ιουνίου 2017

Οι δαπάνες για τον κλάδο της υγείας κατά τη διάρκεια της περιόδου 2009 – 2015 μειώθηκαν κατά σύμφωνα με έρευνα της Deloitte.

Η μείωση των δαπανών, σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης, οφείλεται κατά κύριο λόγο, στη συρρίκνωση της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης από το κράτος και το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.

Οι επιπτώσεις αυτών των εξελίξεων, έγιναν αισθητές κυρίως στα φαρμακεία και τους λοιπούς επαγγελματίες του κλάδου, παρά στα νοσοκομεία, τα οποία επλήγησαν λιγότερο.

Συγκεκριμένα, η δαπάνη των νοσοκομείων από τα 9 δισ. ευρώ το 2009 περιορίστηκε στα 6,2 δισ. ευρώ το 2015, με τη ετήσια πτώση να διαμορφώνεται στο 6%.

Αντίθετα, η ετήσια κάμψη στα φαρμακεία άγγιξε το 7% και στους λοιπούς επαγγελματίες το 9%.

Όσον αφορά τις πηγές χρηματοδότησης των δαπανών υγείας, το 59,1% προέρχεται από το κρατικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και το 35,5% από τους ασθενείς – καταναλωτές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 3,7% προέρχεται από τα συμβόλαια ιδιωτικής ασφάλισης.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

UBS: Το εντυπωσιακό comeback των ελληνικών ομολόγων

Από «παράδειγμα προς αποφυγή» στις διεθνείς αγορές χρέους, η Ελλάδα έχει εξελιχθεί

Δημοσιονομικοί κανόνες ΕΕ: επιστροφή στη λιτότητα ή «ευελιξία» για επενδύσεις;

Η συζήτηση για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ έχει επανέλθει δυναμικά

Focus: Η Γερμανία μπορεί να διδαχθεί από την Ελλάδα στα θέματα κράτους πρόνοιας

Να διδαχθεί από την Ελλάδα στα θέματα κράτους πρόνοιας, καλεί το περιοδικό