Απώλειες για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα κατέγραψε το πολύτιμο μέταλλο, που ολοκλήρωση την εβδομάδα κατά 5,2% χαμηλότερα. Ήταν οι μεγαλύτερες απώλειες από τον Ιούνιο και ήρθαν μια μόλις εβδομάδα πριν από τη συνεδρίαση της Fed. Μέχρι την απόφαση της Fed, o χρυσός θα βρίσκεται σε κίνδυνο και με αυξημένες διακυμάνσεις.

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό, είναι τα πρώτα που θα επηρεάσουν το χρυσό, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για 1,6% τον Αύγουστο σε ετήσια βάση, έναντι 2,0% τον Ιούλιο. Αυτό είναι μια ακόμα επιβεβαίωση ότι δε βρισκόμαστε σε κίνδυνο αύξησης του πληθωρισμού. Αν η ανακοίνωση είναι καλύτερη ή ίδια με τις εκτιμήσεις, το πολύτιμο μέταλλο θα παραμείνει υπό πίεση.

Οι αναλυτές, στην πλειοψηφία τους, εκτιμούν ότι θα υπάρξει ένα μικρό tapering ύψους $10 δισ. αυτή την εβδομάδα και η κίνηση του χρυσού ουσιαστικά προεξοφλεί αυτό το ενδεχόμενο. Ο Bernanke, στην ομιλία που θα ακολουθήσει θα αναφερθεί στις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας, στην ανάπτυξη, τον πληθωρισμό και τα επιτόκια. Ασφαλώς, μετά τα απογοητευτικά NFPs θα πρέπει να διατηρούμε και μερικές επιφυλάξεις.

Από τεχνικής σκοπιάς, ο χρυσός διέσπασε κρίσιμη στήριξη στα $1356. Η κίνηση αυτή είναι αρνητική και θέτει ως στόχους τα $1306 και τα $1297. Ο ημερήσιος RSI βρίσκεται κάτω από το 40 για πρώτη φορά από τον Ιούλιο. Μόνο ένα κλείσιμο πάνω από τα $1373 θα ακυρώσει τη βραχυπρόθεσμη πτωτική τάση. Η στάση μας παραμένει ουδέτερη ενόψει της Fed.

Facebook Comments