Θετική η εικόνα της ακτοπλοΐας το καλοκαίρι

5 λεπτά ανάγνωση
19 Σεπτεμβρίου 2013

Ικανοποιημένος από την εικόνα της ακτοπλοΐας κατά τους θερινούς μήνες, δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε συνάντηση που είχε σήμερα με δημοσιογράφους.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε ότι το τελευταίο διάστημα κάποια πράγματα έγιναν και κάποια δεν έγιναν. Αναφέρθηκε στη δραστηριότητα του Λιμενικού Σώματος για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, για την οποία, όπως τόνισε, έχουμε δεχτεί συγχαρητήρια από πολλές χώρες και πρόσφατα από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

αΑναφορικά με την ακτοπλοΐα, σημείωσε ότι τα πήγε καλά κατά την καλοκαιρινή περίοδο και, παρά τα οικονομικά προβλήματα, πραγματοποιεί συναντήσεις, προκειμένου να πάει καλά και τη χειμερινή περίοδο.
Στην τελική ευθεία η συμφωνία ΟΛΠ-COSCO

Για τη συμφωνία του ΟΛΠ με την COSCO, δήλωσε ότι μπαίνει στην τελική διαπραγμάτευση και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία όπως προέβλεψε «θα είναι δύσκολη». Σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για τον θαλάσσιο τουρισμό, επισήμανε ότι δεν προχώρησε. «Το έχουμε στείλει στο υπουργείο Οικονομικών από τον Δεκαπενταύγουστο και δεν έχουμε απάντηση» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου ανέφερε ότι φέτος υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από νέους να σπουδάσουν στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη φημολογία, η οποία αναπαράγεται και στο εξωτερικό, ότι η Χρυσή Αυγή χρηματοδοτείται από εφοπλιστικούς κύκλους, ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε ότι γνωρίζει αυτήν τη φημολογία και στις συναντήσεις που έχει με εφοπλιστές τους ενημερώνει σχετικά. Σχολίασε δε, ότι η ενίσχυση της Χρυσής Αυγής μάς απομονώνει διεθνώς, μας θέτει στο περιθώριο του επενδυτικού ενδιαφέροντος και μας προκαλεί τεράστια προβλήματα με τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

UBS: Το εντυπωσιακό comeback των ελληνικών ομολόγων

Από «παράδειγμα προς αποφυγή» στις διεθνείς αγορές χρέους, η Ελλάδα έχει εξελιχθεί

Δημοσιονομικοί κανόνες ΕΕ: επιστροφή στη λιτότητα ή «ευελιξία» για επενδύσεις;

Η συζήτηση για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ έχει επανέλθει δυναμικά

Focus: Η Γερμανία μπορεί να διδαχθεί από την Ελλάδα στα θέματα κράτους πρόνοιας

Να διδαχθεί από την Ελλάδα στα θέματα κράτους πρόνοιας, καλεί το περιοδικό