Μικρά κέρδη σημειώνουν τα futures δεικτών και μετοχών της Wall Street την Παρασκευή καθώς οι επενδυτές περιμένουν τις ομιλίες υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Federal Reserve και ενώ συνεχίζουν να παρακολουθούν το αδιέξοδο στης διαπραγματεύσεις για την επανέναρξη των λειτουργιών της αμερικανικής κυβέρνησης.

Τα futures του βιομηχανικού Dow Jones κερδίζουν 28 μονάδες, ενώ τα futures του S&P 500 ενισχύονται κατά 4,60 μονάδες. Τα futures του Nasdaq 100 κερδίζουν 8,50 μονάδες.

Οι δείκτες αναμένεται να κλείσουν σε αρνητικό έδαφος την εβδομάδα καθώς η μερική διακοπή των λειτουργιών της κυβέρνησης μπαίνει στην τέταρτη ημέρα και το αδιέξοδο στην Ουάσινγκτον για τον προϋπολογισμό διατηρείται.

Οι επενδυτές ανησυχούν ότι η αντιπαράθεση των Δημοκρατικών της Γερουσίας με τους Ρεπουμπλικάνους της Βουλής θα έχει αντίκτυπο στις συζητήσεις για την αύξηση του ανώτατου ορίου του ομοσπονδιακού χρέους που βρίσκεται σήμερα στα 16,7 τρισ. δολ.

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών εκτιμάται ότι θα φτάσει το ανώτατο όριο στις 17 Οκτωβρίου εκτός και αν το Κογκρέσο συμφωνήσει σε νέα αύξηση του ορίου.

Την Πέμπτη το υπουργείο προειδοποίησε και πάλι το Κογκρέσο ότι μια αποτυχία να αυξήσει το ανώτατο όριο θα μπορούσε να οδηγήσει την κυβέρνηση σε αθέτηση των υποχρεώσεων της με καταστροφικές συνέπειες για την αμερικανική οικονομία και τις παγκόσμιες αγορές.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, John Boehner έχει εμφανιστεί ανοικτός σε μια συνεργασία με τους Δημοκρατικούς ώστε να εγκριθεί άμεσα από το Κογκρέσο η αύξηση του ορίου δανεισμού.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα αναγκάστηκε να ακυρώσει το ταξίδι που θα πραγματοποιούσε στην Ασία προκειμένου να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με όλες τις πλευρές για την άρση του αδιεξόδου.

Λόγω της διακοπής των λειτουργιών της αμερικανικής κυβέρνησης δεν ανακοινώθηκαν σήμερα τα μηνιαία στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας και την ανεργία.

Οι επενδυτές αναμένεται να στρέψουν την προσοχή του στις ομιλίες υψηλόβαθμων στελεχών της Federal Reserve όπως ο πρόεδρος της Dallas Fed, Richard Fisher και ο πρόεδρος της Richmond Fed, Jeffrey Lacker.

Facebook Comments