Ερντογάν: Όσοι μας απειλούν με εμπάργκο θα υποστούν τις συνέπειες

5 λεπτά ανάγνωση
25 Ιουλίου 2017

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έριξε σήμερα κι άλλο λάδι στη φωτιά στη διαμάχη της Άγκυρας με τη Γερμανία, προειδοποιώντας ότι πράκτορες της Δύσης «τριγυρνούν ελεύθερα» στη χώρα του και δηλώνοντας ότι όσοι απειλούν την Άγκυρα με επιβολή εμπάργκο θα πρέπει να είναι έτοιμοι να υποστούν τις συνέπειες.

Οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Γερμανίας επιδεινώθηκαν περαιτέρω, μετά τη σύλληψη δέκα ακτιβιστών, συμπεριλαμβανομένου και ενός Γερμανού, πριν από τρεις εβδομάδες, στο πλαίσιο των μέτρων καταστολής που εφαρμόζονται μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου καλοκαιριού.

Ένας Τούρκος εισαγγελέας κατηγορεί τους ακτιβιστές ότι συνδέονται με το δίκτυο του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, στον οποίο επιρρίπτει η Άγκυρα την ευθύνη για την απόπειρα πραξικοπήματος.

«Οι Δυτικοί θέλουν να τριγυρνούν ελεύθερα οι πράκτορές τους στα εδάφη μας ενώ πλήττουν τον λαό μας», είπε ο Ερντογάν απευθυνόμενος σε βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στο κοινοβούλιο. «Εκείνοι που λένε ότι είναι δουλειά της δικαιοσύνης όταν το ζήτημα αφορά τους τρομοκράτες στους οποίους παρέχουν καταφύγιο στη χώρα τους μετατρέπουν την κατάσταση σε διπλωματική κρίση όταν πιάνουμε τους πράκτορές τους στα πράσα», συνέχισε.

Η Τουρκία κατηγορεί τη Γερμανία ότι δίνει καταφύγιο σε Κούρδους και ακροαριστερούς ακτιβιστές αλλά και σε ανθρώπους που συνδέονται με την απόπειρα πραξικοπήματος, κάτι που το Βερολίνο διαψεύδει.

Τις τελευταίες ημέρες η Γερμανία εντείνει τις πιέσεις της στην Άγκυρα, απειλώντας να λάβει μέτρα που θα δυσχεράνουν τις γερμανικές επενδύσεις στην Τουρκία.

«Αν νομίζετε ότι μπορείτε να φοβίσετε την Τουρκία με εμπάργκο, θα πρέπει να είστε έτοιμοι για μεγαλύτερες συνέπειες. Είστε σίγουροι ότι ξέρετε ποιον χτυπάτε;» είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κ. Μητσοτάκης: «Δεν τρέφω αυταπάτες, το μείζον ζήτημα με την Τουρκία είναι η οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών»

Σαφή μηνύματα προς την Τουρκία έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εφ’όλης συνέντευξης

«Εμπάργκο» στα ΜΜΕ κάνει η Μ. Καρυστιανού 

Σε μια κίνηση τακτικής που αναμένεται να συζητηθεί προχωρά η Μαρία Καρυστιανού,

«Κι όμως, χωρίς διάλογο, δεν υπάρχει λύση»

Στην Ελλάδα, όπου η πολιτική κουλτούρα συχνά κινείται ανάμεσα στην υπερηφάνεια και