Αντίστροφη εικόνα σε σχέση με τη χθεσινή παρουσίασε την Τετάρτη η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά. Αν χθες ο γενικός δείκτης «διόρθωσε» από τις 1.153 μονάδες, στις 1.119, σήμερα μετά την ενδοσυνεδριακή πτώση έως τις 1.106 μονάδες, η αγορά ανέκαμψε και έκλεισε με κέρδη 0,45%, στις 1.125,02 μονάδες.

Ως προς την τάση δεν έχει αλλάξει τίποτα, υποστηρίζουν οι παράγοντες της αγοράς, αφού ο στόχος των 1.150 μονάδων, δηλαδή των υψηλών του περασμένου Μαϊου παραμένει.

Εγχώρια επενδυτικά σχήματα, αλλά και ξένοι τροφοδοτούν το σύστημα με ρευστότητα, ενώ ακόμα και οι ίδιοι οι επαγγελματίες της αγοράς αδυνατούν να προβλέψουν κίνηση της αγοράς σε ημερήσια βάση! Κι αυτό διότι, το Χ.Α. δείχνει ότι έχει δυναμική και ταυτόχρονα καύσιμα ρευστότητας για να κινηθεί σε θετικό πρόσημο.

Στοιχείο υγείας, όπως τονίζουν εκπρόσωποι εισηγμένων εταιρειών είναι ότι η αγορά καταφέρνει να διορθώσει μέσα στη συνεδρίαση, χωρίς όμως, να χάνει το θετικό πρόσημο στο τέλος.

Πηγές σε εισηγμένες του FTSE 25 αναφέρουν πως έχουν ενημέρωση από ξένα funds για εντολές αγορών το επόμενο διάστημα, στοιχείο που επίσης, ενισχύει την αισιοδοξία για την καλή εικόνα της αγοράς. Ωστόσο, οι 1.150 μονάδες αποτελούν επίπεδα για stock picking και κατοχύρωση ρευστότητας, κάτι που αποδεικνύεται από την μη παραμονή της αγοράς εκεί χθες.

Ταυτόχρονα, οι Έλληνες επενδυτές ακολουθούν τους ξένους και τα τμήματα private banking των τραπεζών στρέφουν την προσοχή τους και στις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις. Παρά τα άσχημα οικονομικά αποτελέσματα της Jumbo, οι επενδυτές τοποθετούνται στη μετοχή με την τιμή στόχο στα 12 ευρώ, με το χαρτί να κλείνει την Τετάρτη στα 10 ευρώ και κέρδη 4,6%. Νέα κέρδη και για την MIG, στα 0,482 ευρώ και ποσοστιαία άνοδο 3,4%, με τα ταμεία του ομίλου να έχουν γεμίσει μετά το deal στην Ολυμπιακή και την Aegean και το πράσινο φως της συγχώνευσης από την Κομισιόν.

Κέρδη πάνω από 3% για την ΜΕΤΚΑ, παρά την άγαρμπη διόρθωση της Τρίτης, με τη μετοχή να επανέρχεται πάνω από τα 13 ευρώ. Εντολές αγορών και στη Βιοχάλκο, με κέρδη 2,4%, στα 5,48 ευρώ και τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι θα πραγματοποιηθεί τελικά η παράλληλη διαπραγμάτευση σε Χ.Α. και Eurοnext.  

Τα γεμάτα ταμεία της ΕΧΑΕ, αλλά και η άνοδος του τζίρου στο Χ.Α. οδηγούν τη μετοχή σε νέα υψηλά, στα 7,68 ευρώ (7,73 ευρώ τα υψηλά έτους). Κέρδη περίπου 2% για την ΕΥΔΑΠ καθώς τώρα «παίζει» η προοπτική επιστροφής κεφαλαίου 2 ευρώ. Θετικό πρόσημο και για τον ΟΠΑΠ, που έκλεισε σε νέα υψηλά, στα 9,34 ευρώ, κίνηση προς τα υψηλά των 20 ευρώ τα Folli Follie, με τη μετοχή να κλείνει στα 19,85, στα 18,50 ο Τιτάν, που βλέπει ότι οι πωλήσεις τσιμέντου στην Αίγυπτο να έχουν σταθεροποιηθεί, ενώ κέρδη κατέγραψαν ακόμα ο Μυτιληναίος, η Alpha, τα ΣΩΛΚ και η Eurobank Properties.

Απώλειες για τον ΟΤΕ, παρά την καλή σύσταση από την JP Morgan και την αύξηση της τιμής στόχου στα 8,70 ευρώ. Πιέσεις στην Πειραιώς, που υποχώρησε στο 1,5 ευρώ, στα 9,55 υποχώρησε και η ΔΕΗ, μετά την έκθεση της Goldman Sachs. Οι συναλλαγές στο Χ.Α. ανήλθαν πάνω από τα 110 εκατ. ευρώ.   

Facebook Comments