Μοιάζουν καθημερινοί άνθρωποι με τη μόνη διαφορά ότι… μία ιδέα ή μία ευκαιρία δεν άφησε την κρίση να τους αγγίξει. Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ για παράδειγμα έβγαλε τα… προς το ζην για το 2012, αφού ήταν ο πιο ακριβοπληρωμένος CΕΟ στον κόσμο κερδίζοντας 2,27 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο συνιδρυτής του Facebook έκανε… σκόνη όχι μόνο τον Τιμ Κουκ της Apple, αλλά και πολλά ακόμη διευθυντικά στελέχη μεγάλων εταιρειών.

Σύμφωνα με έρευνα της GMI, ο Ζούκερμπεργκ ήταν το «αφεντικό» που έβγαλε τα περισσότερα στις ΗΠΑ την περασμένη χρονιά, αφού κέρδιζε περισσότερα από 6 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα. Ο βασικός μισθός του ήταν 503.205 δολάρια, αλλά τα περισσότερα από τα κέρδη του ήρθαν από τις μετοχές του.

Ο Ρίτσαρντ Κίντερ, CEO και πρόεδρος της εταιρείας ενέργειας Kinder Morgan, είχε μισθό μόλις ένα δολάριο πέρυσι και πήρε μηδενικό μπόνους. Αλλά κέρδισε περισσότερα 1,1 δισεκατομμύριο δολάρια από τις μετοχές του.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι οι μισοί από τους δέκα πιο ακριβοπληρωμένους CEO είναι και ιδρυτές των εταιρειών τους, ενώ οι υπόλοιποι είναι διορισμένοι στη θέση.

Στο νούμερο τρία της λίστας συναντάμε τον Γκρέγκορι Μάφει, της Liberty Media, με κέρδη 391 εκατομμύρια δολάρια, ενώ ο Τιμ Κουκ είναι πέμπτος με «μόλις» 140 εκατομμύρια δολάρια έσοδα.

Facebook Comments