Η οικονομική ανάπτυξη της Ευρωζώνης επιβράδυνε στην αρχή του τρίτου τριμήνου, όπως έδειξαν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία ερευνών Markit.

Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI για τις υπηρεσίες και τον κλάδο της μεταποίησης διολίσθησε σε χαμηλό έξι μηνών στις 55,7 μονάδες τον Ιούλιο από 56,3 μονάδες τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία της Markit. Η αρχική εκτίμηση τοποθετούσε τον δείκτη στις 55,8 μονάδες.

Ο δείκτης PMI για τις υπηρεσίες παρέμεινε στις 55,4 μονάδες, αμετάβλητος από τον προηγούμενο μήνα και την αρχική εκτίμηση.

Τα στοιχεία έδειξαν επιβράδυνση της δραστηριότητας στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωζώνης, με τον γαλλικό PMI να διαμορφώνεται σε χαμηλό έξι μηνών στις 55,6 μονάδες και τον γερμανικό PMI σε χαμηλό 10 μηνών στις 54,7 μονάδες.

“Η έρευνα δείχνει μικρή επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης τον Ιούλιο, ωστόσο η συνολική εικόνα παραμένει ενθαρρυντική για τις επιχειρηματικές συνθήκες”, αναφέρει ο Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγος της Markit. “Οι αυξημένες μετρήσεις των δεικτών βάζουν την Ευρωζώνη σε πορεία για άλλο ένα ισχυρό τρίμηνο, με τα στοιχεία να είναι ιστορικά συμβατά με μία πολύ αξιοσέβαστη αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,6% σε τριμηνιαία βάση”.

Facebook Comments